Banjaluka

Potpisan sporazum o saradnji Službenog glasnika Srpske i Tehničke škole

  • Izvor: ATV
  • 28.09.2024. 10:45

Direktor Službenog glasnika Republike Srpske  Miloš Lukić i direktor Tehničke škole Banja Luka Vladimir Kuvalja potpisali su 27. septembra 2024. godine u prostorijama Tehničke škole sporazum o saradnji između ove dvije ustanove.

Sporazum  predviđa, između ostalog, jačanje saradnje na području obrazovanja, promocije i razvoja srednjeg stručnog obrazovanja i zajedničkih projekata, kao i jačanje prijateljskih odnosa između Službenog glasnika i Tehničke škole Banja Luka.

Ove dvije ustanove su svjesne značaja prosvjetne uloge u razvoju i napretku društva, što je bio i razlog potpisivanja sporazuma koji će doprinijeti unapređenju navedenih ciljeva.

U naredne četiri godine,  koliko i traje sporazum, zajednički će se raditi na razvoju i povezivanju dvije ustanove s ciljem podizanja kvaliteta nastavnog procesa kroz učeničku praksu i razmjenu iskustava u oblasti srednjeg obrazovanja. 

Posjeta Tehničkoj školi u Banjoj Luci i potpisivanje sporazuma  ujedno je bila  prilika  da se razgovara i o drugim vidovima saradnje.

"Tehnička škola u Banjaluci obrazuje mlade već 85 godina i u gradu, a i regiji ne postoji projekat izgradnje ili obnove a da u njemu nije učestvovao neko od profesora ili učenika ove škole", rekao je Lukić i dodao:

"Drago mi je što vidim da je ova važna škola za Republiku Srpsku pod rukovodstvom Vladimira Kuvalje doživjela novi zamah razvoja i što predstavlja rasadnik kadrova za naše univerzitete i privredu!".

Naglasio je da će učenici Tehničke škole od danas moći stručnu praksu obavljati u Službenom glasniku.

"U našim službama koje se bave produkcijom, grafikom, skladištem i transportom i ne sumnjam da će neki od njih svoj profesionalni angažman nastaviti u Službenom glasniku“, rekao je direktor Službenog glasnika Miloš Lukić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:30 Tajne muzeja

    '' Tajne muzeja

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)