Градоначелник Бањалуке

Погледајте како је Станивуковић слагао јавност у Србији

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2024. 12:27

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, приликом гостовања на Блиц ТВ-у, слагао је јавност у Србији.

Наиме, у покушају да се похвали, Станивуковић је казао како је постао најмлађи градоначелник Европе, што је далеко од истине.

- Постао сам најмлађи одборник у Скупштини града Бањалука, а двије године након тога, на изборима, постао сам најмлађи посланик у историји Републике Српске и то са највећим бројем гласова. И онда послије тога, најмлађи градоначелник Европе - рекао је Станивуковић.

Шта је било са обећањем да ће Бањалука добити градску болницу?

Шта је било са обећањем да ће Бањалука добити градску болницу?

Међутим, шта је заправо истина.

Када је преузео дужност градоначелника највећег града Српске (24. децембар 2020. године), Станивуковић је имао 27 година, због чега није ни међу четири најмлађа градоначелника у Европи.

У Европи, дужност градоначелника обављају и млађи од њега.

Један од њих је Александер Куртис, градоначелник града Варе у Великој Британији, први мандат преузео 2017. године када је имао 20 година, а други 2020. са 23 године.

Од Станивуковића су у тренутку преузимања дужности градоначелника били млађи Овен Хуркум, који је функцију градоначелника Бангора 2021. године у Британији преузео са 23 године, док је Маријан Шрер са 25 година постао први човјек Тенгена (Њемачка).

Такође, млађи од Драшка, био је и Француз Хуго Боилеј, који је са 18 година (2020. године) постао градоначелник Винзукса.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.