Мјештани огорчени

Пискавица десети дан без воде; Шибаревић најавио протест

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2024. 19:10

Мјесна заједница Пискавица већ десети дан је без воде. Тропски талас и несносне врућине без воде додатно отежавају функционисање.

Предсједник Мјесне заједница Пискавица Александар Шибаревић најавио је протест.

"Од сутра ја најављујем да сам испред Градске управе, да сједим док не дође вода у Пискавицу, дакле лично ја, као појединац, Александар Шибаревић“, рекао је он. 

Мјештани кажу да је без воде тешко и људима и животињама.

"Лоше се сналазимо за воду, носимо у кантама, бачвама. Цистерне не купујемо зато што немамо гдје истанкати“, каже Бране Зрнић из Шутиловића, Пискавица.

Вода је сада најпотребнија, поручују мјештани.

"Суђе, стока, пластеник... Баш сад кад нам је најпотребније, вруће, на највећој врућини, стварно то није нормално. Сви смо исти, свима нам вода исто треба“, каже Душанка Зрнић из Шутиловића, Пискавица. 

Њихова комшиница Гордана брине о супругу инвалиду. На то мучи се за воду како би обавила све послове у кући и око њега. 

"Ето, донесем у буре, пумпу потопну како се зове, преспојио ми син кабл на машину и тако сам прала веш. Стварно нема смисла. Ја разумијем редукцију и све, али нек' немамо три дана нек имамо четврти. Од прошле године ми немамо воде никако“, каже Гордана Зрнић из Шутиловића, Пискавица.

Касаловићи су ових дана требали уживати са унуцима, који су планирали да из града дођу код дједа и бабе. За сада, од таквих планова нема ништа. 

"Живи се онако како се мора живјети. Идемо на изворе, ко има бунар, донесемо воду, точимо. Мало некоректно, непоштено, не знам шта да кажем. Баш у доба године кад треба да буде најљепше, оно је најгоре“, каже Раденко Касаловић из Пискавице. 

Иако је Пискавицом прошао градски водовод, мјештани се прикључили, без капи воде су данима. 

"У задње три године имамо једну те исту ситуацију да у љетњем периоду, у љетњим мјесецима, Пискавица, као и остала поткозарска села, остану без воде. Претходних година, ако причамо о свим претходним администрацијама, то није био проблем, имали смо уредно водоснабдијевање“, каже предсједник Мјесне заједнице Пискавица Александар Шибаревић. 

Сада је горе него икад. Зато очекују хитно рјешење уз поруку да им је доста празних обећања којих су се наслушали.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм