Mještani ogorčeni

Piskavica deseti dan bez vode; Šibarević najavio protest

  • Izvor: ATV
  • 16.07.2024. 19:10

Mjesna zajednica Piskavica već deseti dan je bez vode. Tropski talas i nesnosne vrućine bez vode dodatno otežavaju funkcionisanje.

Predsjednik Mjesne zajednica Piskavica Aleksandar Šibarević najavio je protest.

"Od sutra ja najavljujem da sam ispred Gradske uprave, da sjedim dok ne dođe voda u Piskavicu, dakle lično ja, kao pojedinac, Aleksandar Šibarević“, rekao je on. 

Mještani kažu da je bez vode teško i ljudima i životinjama.

"Loše se snalazimo za vodu, nosimo u kantama, bačvama. Cisterne ne kupujemo zato što nemamo gdje istankati“, kaže Brane Zrnić iz Šutilovića, Piskavica.

Voda je sada najpotrebnija, poručuju mještani.

"Suđe, stoka, plastenik... Baš sad kad nam je najpotrebnije, vruće, na najvećoj vrućini, stvarno to nije normalno. Svi smo isti, svima nam voda isto treba“, kaže Dušanka Zrnić iz Šutilovića, Piskavica. 

Njihova komšinica Gordana brine o suprugu invalidu. Na to muči se za vodu kako bi obavila sve poslove u kući i oko njega. 

"Еto, donesem u bure, pumpu potopnu kako se zove, prespojio mi sin kabl na mašinu i tako sam prala veš. Stvarno nema smisla. Ja razumijem redukciju i sve, ali nek' nemamo tri dana nek imamo četvrti. Od prošle godine mi nemamo vode nikako“, kaže Gordana Zrnić iz Šutilovića, Piskavica.

Kasalovići su ovih dana trebali uživati sa unucima, koji su planirali da iz grada dođu kod djeda i babe. Za sada, od takvih planova nema ništa. 

"Živi se onako kako se mora živjeti. Idemo na izvore, ko ima bunar, donesemo vodu, točimo. Malo nekorektno, nepošteno, ne znam šta da kažem. Baš u doba godine kad treba da bude najljepše, ono je najgore“, kaže Radenko Kasalović iz Piskavice. 

Iako je Piskavicom prošao gradski vodovod, mještani se priključili, bez kapi vode su danima. 

"U zadnje tri godine imamo jednu te istu situaciju da u ljetnjem periodu, u ljetnjim mjesecima, Piskavica, kao i ostala potkozarska sela, ostanu bez vode. Prethodnih godina, ako pričamo o svim prethodnim administracijama, to nije bio problem, imali smo uredno vodosnabdijevanje“, kaže predsjednik Mjesne zajednice Piskavica Aleksandar Šibarević. 

Sada je gore nego ikad. Zato očekuju hitno rješenje uz poruku da im je dosta praznih obećanja kojih su se naslušali.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: