Кампус

Ово су цијене уласка возила у бањалучки Универзитетски град

  • Извор: Агенције
  • 08.09.2024. 11:44

Реконструисани дио саобраћајница и систем за наплату уласка моторних возила у заштићено подручје Универзитетски град Бањалука званично су отворени 3. септембра 2024. године.

"Цијена дневне улазнице за улазак путничких моторних возила у Универзитетски град је пет КМ, док је цијена улазнице за минибус 10 КМ, а аутобуси ће дневну улазницу плаћати 20 КМ. Мјесечна улазница за улазак свих врста моторних возила износи 40 КМ", наводи ректор Универзитета у Бањалуци проф. др Радослав Гајанин, саопштено је на званичном сајту Универзитета.

Познат идентитет мотоциклисте погинулог у трагичном судару

Познат идентитет мотоциклисте погинулог у трагичном судару

Како је објаснио ректор, према одлуци Управног одбора Универзитета, од плаћања улаза биће ослобођени запослени и студенти Универзитета у Бањалуци, радници Студентског центра Никола Тесла, као и корисници пословних простора и службе доставе, преноси "SeeSrpska".

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир рекао је да ће реконструисана саобраћајница и систем за наплату уласка моторних возила у заштићено подручје Универзитетског града значајно допринијети повећању безбједности унутар Универзитетског града.

"Трагичан догађај у београдској Основној школи Владислав Рибникар био нам је знак да морамо повећати безбједност и контролу оних који улазе и излазе у заштићено подручје, а први корак је ова нова саобраћајница и постављање наплатне рампе на улаз", рекао је Будимир, те нагласио да се Универзитетски град наставља развијати.

Ово је жена којој је Бора Чорба посветио 'најљепшу љубавну пјесму'

Ово је жена којој је Бора Чорба посветио 'најљепшу љубавну пјесму'

Вриједност изведених радова на реконструкцији дијела саобраћајница у Универзитетском граду износи 198.055 КМ, док је вриједност и монтажа опреме за наплату уласка моторних возила 21.937 КМ.


(Фото: SeeSrpska)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Наша Српска (Р)

    Наша Српска (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Бизнис Клуб (Р)

    Бизнис Клуб (Р)

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)