Kampus

Ovo su cijene ulaska vozila u banjalučki Univerzitetski grad

  • Izvor: Agencije
  • 08.09.2024. 11:44

Rekonstruisani dio saobraćajnica i sistem za naplatu ulaska motornih vozila u zaštićeno područje Univerzitetski grad Banjaluka zvanično su otvoreni 3. septembra 2024. godine.

"Cijena dnevne ulaznice za ulazak putničkih motornih vozila u Univerzitetski grad je pet KM, dok je cijena ulaznice za minibus 10 KM, a autobusi će dnevnu ulaznicu plaćati 20 KM. Mjesečna ulaznica za ulazak svih vrsta motornih vozila iznosi 40 KM", navodi rektor Univerziteta u Banjaluci prof. dr Radoslav Gajanin, saopšteno je na zvaničnom sajtu Univerziteta.

Poznat identitet motocikliste poginulog u tragičnom sudaru

Poznat identitet motocikliste poginulog u tragičnom sudaru

Kako je objasnio rektor, prema odluci Upravnog odbora Univerziteta, od plaćanja ulaza biće oslobođeni zaposleni i studenti Univerziteta u Banjaluci, radnici Studentskog centra Nikola Tesla, kao i korisnici poslovnih prostora i službe dostave, prenosi "SeeSrpska".

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir rekao je da će rekonstruisana saobraćajnica i sistem za naplatu ulaska motornih vozila u zaštićeno područje Univerzitetskog grada značajno doprinijeti povećanju bezbjednosti unutar Univerzitetskog grada.

"Tragičan događaj u beogradskoj Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar bio nam je znak da moramo povećati bezbjednost i kontrolu onih koji ulaze i izlaze u zaštićeno područje, a prvi korak je ova nova saobraćajnica i postavljanje naplatne rampe na ulaz", rekao je Budimir, te naglasio da se Univerzitetski grad nastavlja razvijati.

Ovo je žena kojoj je Bora Čorba posvetio 'najljepšu ljubavnu pjesmu'

Ovo je žena kojoj je Bora Čorba posvetio 'najljepšu ljubavnu pjesmu'

Vrijednost izvedenih radova na rekonstrukciji dijela saobraćajnica u Univerzitetskom gradu iznosi 198.055 KM, dok je vrijednost i montaža opreme za naplatu ulaska motornih vozila 21.937 KM.


(Foto: SeeSrpska)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: