Посланик СНСД-а

Обрадовић: Градоначелник се кити туђим перјем, а пројекти касне

  • Извор: АТВ
  • 08.09.2024. 20:20

Посланик СНСД-а у Народној Скупштини Републике Српске Боривоје Обрадовић рекао је гостујући у Недјељним вијестима са Предрагом Ћурковићем АТВ-а да је Град Бањалука у протекле четири године имала око 900 милиона КМ буџет а, како каже, не види да је нешто капитално урађено.

"И ови пројекти који се могу назвати капиталним, којима се садашња Градска управа кити, је већински финансирала или Влада Републике Српске или Путеви или Србија“, каже Обрадовић.

Обрадовић напомиње да три кружна тока која се тренутно раде тако не финансира Град.

"Ова три кружна тока која су започета - код Меркатора, код пекаре Бакал и код Ауди сервиса финансира Путеви Републике Српске, вриједности око пет милиона КМ. Ту је градоначелник форсирао да се то ради што прије а није имао потребну документацију. Захваљујући људима из Путева натјеран је да скупи документацију за кружни ток код пекаре Бакал који би требао да буде готов за мјесец дана. Слично је било и са кружним током код Меркатора гдје је инспекција обуставила радове због недостатка папира и дозвола. Приморан је да и те папире прибави и пројекат је настављен. Код Ауди сервиса још није ни близу да прибави сву потребну документацију. Чак је узурпирао и земљиште Универзитета без сагласности. Наглашавам, све те пројекте финансирају Путеви Републике Српске“, каже он.

Истиче да је мост у Чесми капитални пројекат али да ни то не финансира Град.

"Мост у Чесми такође финансирају Путеви Републике Српске и Влада Републике Српске у вриједности од 6,6 милиона КМ. Град је задужен за приступне путеве и за рјешавање имовинских проблема. Мислим да је Влада Србије дала три милиона за то Граду. Путеви ће пола године прије рока да заврше сам мост, почетком сљедеће године, док су са приступним путевима велики проблеми“, наглашава Обрадовић.

Додаје да се занемарује квалитет приликом извођења радова.

"Зову се извођачи, пријети им се да неће бити плаћени, пожурују се да заврше до избора. Какве то везе има? То је катастрофа“, додаје.

Каже и да је Влада Републике Српске већински финансирала Споменик палим борцима а да градоначелник Бањалуке то покушава да припише себи.

"Школу у Ади је финансирала Влада Србије. Кућу Милановића коју градоначелник промовише као своје дјело, Влада Српске финансира са 4,5 милиона. Не знам шта је он урадио. Има паркова, шеталишта, то је лијепо и океј, као и игралишта. Али то нису капиталне ствари“, наглашава Обрадовић.

Истиче да Бањалука никада није била запуштенија, прљавија, непокошено је. 

"То не морам ја да говорим, то зна сваки човјек који се креће градом“, каже он.

Комплетно гостовање посланика СНСД-а у Народној Скупштини Републике Српске Боривоја Обрадовића у Недјељним вијестима са Предрагом Ћурковићем погледајте у наставку:

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм: Шаховска табла (12+)

    Филм: Шаховска табла (12+)

  • 00:35 Ноћни програм

    Ноћни програм