Poslanik SNSD-a

Obradović: Gradonačelnik se kiti tuđim perjem, a projekti kasne

  • Izvor: ATV
  • 08.09.2024. 20:20

Poslanik SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Borivoje Obradović rekao je gostujući u Nedjeljnim vijestima sa Predragom Ćurkovićem ATV-a da je Grad Banjaluka u protekle četiri godine imala oko 900 miliona KM budžet a, kako kaže, ne vidi da je nešto kapitalno urađeno.

"I ovi projekti koji se mogu nazvati kapitalnim, kojima se sadašnja Gradska uprava kiti, je većinski finansirala ili Vlada Republike Srpske ili Putevi ili Srbija“, kaže Obradović.

Obradović napominje da tri kružna toka koja se trenutno rade tako ne finansira Grad.

"Ova tri kružna toka koja su započeta - kod Merkatora, kod pekare Bakal i kod Audi servisa finansira Putevi Republike Srpske, vrijednosti oko pet miliona KM. Tu je gradonačelnik forsirao da se to radi što prije a nije imao potrebnu dokumentaciju. Zahvaljujući ljudima iz Puteva natjeran je da skupi dokumentaciju za kružni tok kod pekare Bakal koji bi trebao da bude gotov za mjesec dana. Slično je bilo i sa kružnim tokom kod Merkatora gdje je inspekcija obustavila radove zbog nedostatka papira i dozvola. Primoran je da i te papire pribavi i projekat je nastavljen. Kod Audi servisa još nije ni blizu da pribavi svu potrebnu dokumentaciju. Čak je uzurpirao i zemljište Univerziteta bez saglasnosti. Naglašavam, sve te projekte finansiraju Putevi Republike Srpske“, kaže on.

Ističe da je most u Česmi kapitalni projekat ali da ni to ne finansira Grad.

"Most u Česmi takođe finansiraju Putevi Republike Srpske i Vlada Republike Srpske u vrijednosti od 6,6 miliona KM. Grad je zadužen za pristupne puteve i za rješavanje imovinskih problema. Mislim da je Vlada Srbije dala tri miliona za to Gradu. Putevi će pola godine prije roka da završe sam most, početkom sljedeće godine, dok su sa pristupnim putevima veliki problemi“, naglašava Obradović.

Dodaje da se zanemaruje kvalitet prilikom izvođenja radova.

"Zovu se izvođači, prijeti im se da neće biti plaćeni, požuruju se da završe do izbora. Kakve to veze ima? To je katastrofa“, dodaje.

Kaže i da je Vlada Republike Srpske većinski finansirala Spomenik palim borcima a da gradonačelnik Banjaluke to pokušava da pripiše sebi.

"Školu u Adi je finansirala Vlada Srbije. Kuću Milanovića koju gradonačelnik promoviše kao svoje djelo, Vlada Srpske finansira sa 4,5 miliona. Ne znam šta je on uradio. Ima parkova, šetališta, to je lijepo i okej, kao i igrališta. Ali to nisu kapitalne stvari“, naglašava Obradović.

Ističe da Banjaluka nikada nije bila zapuštenija, prljavija, nepokošeno je. 

"To ne moram ja da govorim, to zna svaki čovjek koji se kreće gradom“, kaže on.

Kompletno gostovanje poslanika SNSD-a u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Borivoja Obradovića u Nedjeljnim vijestima sa Predragom Ćurkovićem pogledajte u nastavku:

Pratite nas i putem Vibera