Код "Делте"

Обећан у љето: Велики градски парк у Бањалуци је још увијек градилиште

  • Извор: АТВ
  • 12.09.2024. 09:00

Градња великог градског парка код Тржног центра Делта у Бањалуци започела је у фебруару ове године, а иако је бањалучки градоначелник најављивао завршетак изградње парка овог љета, радови се не назиру крају.

Радници са машинама су на терену, али се екипа АТВ-а увјерила да је изглед парка далеко од онога како је представљено раније.

"У наредних шест мјесеци наша визија, наш сан, постаће јава и Бањалука ће добити највећи парк“,  рекао је Станивуковић када су почели радови. 

У новембру прошле године градоначелник Бањалуке је на Инстаграму показао како ће парк изгледати и додао: „Наредне године у љето овдје се дружимо“. Љето је при крају, а у парку се друже радници, за вријеме паузе.

Станивуковић је обишао радове на парку у мају ове године приликом чега је рекао да ће "зелена оаза" бити завршена кроз два мјесеца.

Јануара 2021. године градоначелник је рекао да ће укупна вриједност овог пројекта износити више од 10 милиона КМ.

У парку је планирана велика водена површина са водоскоцима и мостом, пјешачке и бициклистичке стазе, богата хортикултура као и велики број лежаљки и клупа. Најављено је да ће се простирати на површини од 180 хиљада метара квадратних.

Осим кашњења са завршетком радова, споран је и регулациони план, јер за ову локацију не постоји адекватан регулациони план, локацијски услови нису издати у складу са важећим регулационим планом, а самим тим не постоји ни грађевинска дозвола као документ по којем је градња могла бити извршена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''Бизнис клуб (Р)