Kod "Delte"

Obećan u ljeto: Veliki gradski park u Banjaluci je još uvijek gradilište

  • Izvor: ATV
  • 12.09.2024. 09:00

Gradnja velikog gradskog parka kod Tržnog centra Delta u Banjaluci započela je u februaru ove godine, a iako je banjalučki gradonačelnik najavljivao završetak izgradnje parka ovog ljeta, radovi se ne naziru kraju.

Radnici sa mašinama su na terenu, ali se ekipa ATV-a uvjerila da je izgled parka daleko od onoga kako je predstavljeno ranije.

"U narednih šest mjeseci naša vizija, naš san, postaće java i Banjaluka će dobiti najveći park“,  rekao je Stanivuković kada su počeli radovi. 

U novembru prošle godine gradonačelnik Banjaluke je na Instagramu pokazao kako će park izgledati i dodao: „Naredne godine u ljeto ovdje se družimo“. Ljeto je pri kraju, a u parku se druže radnici, za vrijeme pauze.

Stanivuković je obišao radove na parku u maju ove godine prilikom čega je rekao da će "zelena oaza" biti završena kroz dva mjeseca.

Januara 2021. godine gradonačelnik je rekao da će ukupna vrijednost ovog projekta iznositi više od 10 miliona KM.

U parku je planirana velika vodena površina sa vodoskocima i mostom, pješačke i biciklističke staze, bogata hortikultura kao i veliki broj ležaljki i klupa. Najavljeno je da će se prostirati na površini od 180 hiljada metara kvadratnih.

Osim kašnjenja sa završetkom radova, sporan je i regulacioni plan, jer za ovu lokaciju ne postoji adekvatan regulacioni plan, lokacijski uslovi nisu izdati u skladu sa važećim regulacionim planom, a samim tim ne postoji ni građevinska dozvola kao dokument po kojem je gradnja mogla biti izvršena.

Pratite nas i putem Vibera