Предсједник Скупштине Града

Нинковић: Застрашујуће да градоначелник није обавијестио грађане о исправности воде

  • Извор: АТВ
  • 05.09.2024. 19:22

Вода у Бањалуци није исправна за пиће. Тврди ово предсједник градске скупштине. А то су у претходних неколико мјесеци показали и резултати анализе коју је урадио Институту за јавно здравство Републике Српске. Нинковић каже да је ријеч о насељима Центар два, Паприковац, Булевар, Поткозарје и Верићи.

"Застрашујућа чињеница је да су Драшко Станивуковић и Александар Золак за ове резултате знали мјесецима и да нису обавијестили јавност да вода за пиће у Бањалуци дефинитивно није исправна за људску употребу", рекао је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине Града Бањалука.

Све је, тврди Нинковић, могло да се спријечи да су средства у градском буџету распоређена по приоритетима.  

"Драшко Станивуковић и Александар Золак зарад својих политичких поена ускрате новац који је намијењен за Водовод, како би се вода третирала и била исправна, а тај новац преусмјерили баш на овај локалитет како би се направило највеће вјештачко језеро у БиХ. А Бањалуку, Бањалучане, нашу дјецу наставили да трују мјесецима", додаје Нинковић.

Чини се да Станивуковића овакве оптужбе много и не брину. 

"Измишљена прича, па гледајте они су тражили да Батут, институт братске Србије уради анализу и погледајте шта смо добили, вода чиста бомбоница. Мој је јасан утисак да тај човјек Бога моли, да живи да се радује, да трага за причом гдје вода не ваља, знате што је баки мило то јој се и снило, али жао ми је што то он тако види", рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

А не види само први човјек градске скупштине, извјештаји Института за јавно здравство Републике Српске показивали су да у неколико бањалучких насеља вода није била исправна за пиће. Мјештане тих насеља брине што им то нико није саопштио.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: