Predsjednik Skupštine Grada

Ninković: Zastrašujuće da gradonačelnik nije obavijestio građane o ispravnosti vode

  • Izvor: ATV
  • 05.09.2024. 19:22

Voda u Banjaluci nije ispravna za piće. Tvrdi ovo predsjednik gradske skupštine. A to su u prethodnih nekoliko mjeseci pokazali i rezultati analize koju je uradio Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske. Ninković kaže da je riječ o naseljima Centar dva, Paprikovac, Bulevar, Potkozarje i Verići.

"Zastrašujuća činjenica je da su Draško Stanivuković i Aleksandar Zolak za ove rezultate znali mjesecima i da nisu obavijestili javnost da voda za piće u Banjaluci definitivno nije ispravna za ljudsku upotrebu", rekao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Sve je, tvrdi Ninković, moglo da se spriječi da su sredstva u gradskom budžetu raspoređena po prioritetima.  

"Draško Stanivuković i Aleksandar Zolak zarad svojih političkih poena uskrate novac koji je namijenjen za Vodovod, kako bi se voda tretirala i bila ispravna, a taj novac preusmjerili baš na ovaj lokalitet kako bi se napravilo najveće vještačko jezero u BiH. A Banjaluku, Banjalučane, našu djecu nastavili da truju mjesecima", dodaje Ninković.

Čini se da Stanivukovića ovakve optužbe mnogo i ne brinu. 

"Izmišljena priča, pa gledajte oni su tražili da Batut, institut bratske Srbije uradi analizu i pogledajte šta smo dobili, voda čista bombonica. Moj je jasan utisak da taj čovjek Boga moli, da živi da se raduje, da traga za pričom gdje voda ne valja, znate što je baki milo to joj se i snilo, ali žao mi je što to on tako vidi", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

A ne vidi samo prvi čovjek gradske skupštine, izvještaji Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske pokazivali su da u nekoliko banjalučkih naselja voda nije bila ispravna za piće. Mještane tih naselja brine što im to niko nije saopštio.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: