Предсједник Скупштине Града

Нинковић угостио матуранте са Косова

  • Извор: АТВ
  • 17.05.2024. 12:30

Данас су у посјети Скупштини Града били ученици двије основне школе са подручја општине Гњилане-Косово. Наиме, Хуманитарна организација "Српска солидарност" Београд-одјељење Бањалука је организовала бесплатну матурску екскурзију у Бањалуку уз помоћ институција и појединаца за ученике осмог разреда из двије школе са подручја општине Гњилане.

- Заиста морам изразити велико задовољство и радост што имамо прилику угостити данас 50 дјеце с Косова. Они ће овдје провести четири дана. Данас су започели посјету са УКЦ-ом Републике Српске, сада су у Скупштини града да виде и тај парламентарни рад. Касније иду у посјету Народном музеју, Дворани Борик, Студентском центру и другим институцијама. На тај начин градимо још јаче везе наше Крајишке љепотице, Републике Српске и Косова. Надам се да ћемо бити добри домаћини и показати да Бањалука и Српска воле Косово и наше људе тамо - казао је предсједник Скупштине Града Љубо Нинковић. 

Матуранти нису крили радост поводом посјете те су се захвалили на гостопримству и истакли су овим путем да су срдачно дочекани и да им је драго што су у Бањалуци. 

- У име наше општине Гњилане желимо да се захвалимо свима који су нам омогућили да се овдје налазимо. Хвала вам на свему. Први утисци, мало је рећи феноменални. Ово је наш први долазак и много смо срећни - казао је Вук Миленковић, један од матураната. 

Гости су истакли како су и поједини родитељи дјеце, а који су имали прилику посјетити Бањалуку, истакли како им је драго што ће и њихова дјеца имати исту прилику јер носе најљепше успомене из Крајишке љепотице.

Највећи донатор ексурзије дјеце из Гњилана је портал седмица.орг са једним од својих партнера портала Тржница д.о.о. Бања Лука који су обезбиједили вечеру за све дане боравка. Посебна захвалност господину Младену Милановићу.

Портал седмица.орг је организовао и лиценцираног туристицког водича и фотографа током цијеле екскурзије. Тржница је дјецу на вечери дочекала са прикладним поклонима у знак сјећања на Бања Луку и Тржницу као један од синонима Бањалуке и наравно ЈУ Центар "Заштити ме" на челу са директорицом Зорицом Кузмановић Василић

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.