Predsjednik Skupštine Grada

Ninković ugostio maturante sa Kosova

  • Izvor: ATV
  • 17.05.2024. 12:30

Danas su u posjeti Skupštini Grada bili učenici dvije osnovne škole sa područja opštine Gnjilane-Kosovo. Naime, Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost" Beograd-odjeljenje Banjaluka je organizovala besplatnu matursku ekskurziju u Banjaluku uz pomoć institucija i pojedinaca za učenike osmog razreda iz dvije škole sa područja opštine Gnjilane.

- Zaista moram izraziti veliko zadovoljstvo i radost što imamo priliku ugostiti danas 50 djece s Kosova. Oni će ovdje provesti četiri dana. Danas su započeli posjetu sa UKC-om Republike Srpske, sada su u Skupštini grada da vide i taj parlamentarni rad. Kasnije idu u posjetu Narodnom muzeju, Dvorani Borik, Studentskom centru i drugim institucijama. Na taj način gradimo još jače veze naše Krajiške ljepotice, Republike Srpske i Kosova. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i pokazati da Banjaluka i Srpska vole Kosovo i naše ljude tamo - kazao je predsjednik Skupštine Grada Ljubo Ninković. 

Maturanti nisu krili radost povodom posjete te su se zahvalili na gostoprimstvu i istakli su ovim putem da su srdačno dočekani i da im je drago što su u Banjaluci. 

- U ime naše opštine Gnjilane želimo da se zahvalimo svima koji su nam omogućili da se ovdje nalazimo. Hvala vam na svemu. Prvi utisci, malo je reći fenomenalni. Ovo je naš prvi dolazak i mnogo smo srećni - kazao je Vuk Milenković, jedan od maturanata. 

Gosti su istakli kako su i pojedini roditelji djece, a koji su imali priliku posjetiti Banjaluku, istakli kako im je drago što će i njihova djeca imati istu priliku jer nose najljepše uspomene iz Krajiške ljepotice.

Najveći donator eksurzije djece iz Gnjilana je portal sedmica.org sa jednim od svojih partnera portala Tržnica d.o.o. Banja Luka koji su obezbijedili večeru za sve dane boravka. Posebna zahvalnost gospodinu Mladenu Milanoviću.

Portal sedmica.org je organizovao i licenciranog turistickog vodiča i fotografa tokom cijele ekskurzije. Tržnica je djecu na večeri dočekala sa prikladnim poklonima u znak sjećanja na Banja Luku i Tržnicu kao jedan od sinonima Banjaluke i naravno JU Centar "Zaštiti me" na čelu sa direktoricom Zoricom Kuzmanović Vasilić

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: