Предсједник Скупштине града

Нинковић: Највећа превара актуелног градоначелника Бањалуке

  • Извор: АТВ
  • 23.08.2024. 19:30

Не чуди што је Драшко Станивуковић од ревизорског тима добио негативну оцјену када је на шеталиште које вриједи стотињак хиљада КМ потрошио милионе. А то је само један од примјера. Можда му математика иде лоше, али је одличан у расипању грађанског новца. Према ријечима првог човјека градског парламента, Станивуковић је кроз двије јавне набавке прекршио законе и тако злоупотријебио два милиона КМ.

„Ова два и по милиона КМ искључиво намијењених да би се грађанима намирила штета приликом елементарних непогода, поплава, за надокнаду штете, за усјеве, град кишу, а Драшко Станивуковић је злоупотријебио да би направио само неколико стотина метара овог поплочаног шеталишта“, рекао је Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука. 

А док је синоћ градоначелник помпезно отварао спорно шеталиште, на другом крају града грађани су протестовали. Кажу доста им је злоупотребе јавних средстава и кршења закона. А за Градску управу пречи је, ипак, био концерт. Поставља се питање шта је то, заправо, Станивуковић славио? Да ли отварање шеталишта или финансијски најисплативији посао обављен за четири године свог мандата.

„Представља као уређење обале Врбаса за које би требало да се издвоје 2 и по милиона. Новац који је он кроз јавну набавку приказао као уређење обала и као изградњу водоцрпилишта које нико од нас, ево покушао сам и данас да нађем, нико није успио да види“, каже Нинковић.

Да ли су наводи предсједника бањалучке Скупштине истинити и хоће ли градоначелник предузети нешто поводом незадовољства Бањалучана које расте сваким даном - на наше упите остали су нијеми у Градској управи.

Пратите нас и путем Вибера