Predsjednik Skupštine grada

Ninković: Najveća prevara aktuelnog gradonačelnika Banjaluke

  • Izvor: ATV
  • 23.08.2024. 19:30

Ne čudi što je Draško Stanivuković od revizorskog tima dobio negativnu ocjenu kada je na šetalište koje vrijedi stotinjak hiljada KM potrošio milione. A to je samo jedan od primjera. Možda mu matematika ide loše, ali je odličan u rasipanju građanskog novca. Prema riječima prvog čovjeka gradskog parlamenta, Stanivuković je kroz dvije javne nabavke prekršio zakone i tako zloupotrijebio dva miliona KM.

„Ova dva i po miliona KM isključivo namijenjenih da bi se građanima namirila šteta prilikom elementarnih nepogoda, poplava, za nadoknadu štete, za usjeve, grad kišu, a Draško Stanivuković je zloupotrijebio da bi napravio samo nekoliko stotina metara ovog popločanog šetališta“, rekao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka. 

A dok je sinoć gradonačelnik pompezno otvarao sporno šetalište, na drugom kraju grada građani su protestovali. Kažu dosta im je zloupotrebe javnih sredstava i kršenja zakona. A za Gradsku upravu preči je, ipak, bio koncert. Postavlja se pitanje šta je to, zapravo, Stanivuković slavio? Da li otvaranje šetališta ili finansijski najisplativiji posao obavljen za četiri godine svog mandata.

„Predstavlja kao uređenje obale Vrbasa za koje bi trebalo da se izdvoje 2 i po miliona. Novac koji je on kroz javnu nabavku prikazao kao uređenje obala i kao izgradnju vodocrpilišta koje niko od nas, evo pokušao sam i danas da nađem, niko nije uspio da vidi“, kaže Ninković.

Da li su navodi predsjednika banjalučke Skupštine istiniti i hoće li gradonačelnik preduzeti nešto povodom nezadovoljstva Banjalučana koje raste svakim danom - na naše upite ostali su nijemi u Gradskoj upravi.

Pratite nas i putem Vibera