Probelmi

Na Manjači i dalje muku muče sa vodom

  • Izvor: ATV
  • 31.07.2024. 19:20

Milekići iz zaseoka Gajići na Manjači muku muče sa vodom mjesecima. Kada i ako uopšte dođe onda je, priča Dragica, mutna. Iz Vodovoda i grada, kaže, nikoga ne interesuju. Zbog toga su prinuđeni da se sami bore kako znaju i umiju.

"Dogonim vodu, imam ovdje jedan bazen, napunim ga uz ovu drugu kuću i tako prebacujem tamo pumpom da krave piju. Imamo puno koza, imam pet krava, konje, krmke, ja ne mogu nanijeti vode niti se kome žaliti“, kaže Dragica Milekić iz Gajića.

Na ovakvu vodu na Manjači upozoravaju odavno. Ali, sluha za to niko nema. Obećanja od nadležnih iz Vodovoda i Gradske uprave da će se sve riješiti do kraja maja je bilo. Međutim, samo na tome je i ostalo. 

„Ovu Banjicu našu kada probaju, kada je zagriju, najsličnija je espreso kafi do te mjere je prljava, neuredna i tako“, rekao je Rade Božić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Stričići.

Nakon emitovanja našeg priloga, da su velike cijevi za dovod vode presječene i prespojene na male da je sve raskopano i nezaštićeno, ekipu Vodovoda danas smo zatekli na Manjači. I dalje je sve nezaštićeno i neobezbijeđeno, kaže predsjednik gradske Skupštine. Za rekonstrukciju Banjice je, kaže Ljubo Ninković, izdvojeno milion maraka, a sve što je do sada i izgrađeno očigledno je ne mogu da odražavaju. 

„Ja ću vas podsjetiti da smo mi prije tri mjeseca izdvojili kreditno zaduženje od miliona maraka kako bi se rekonstruisala, ova mreža odnosno sama kapitaža, povećali broj pumpi i sve što je neophodno kako bi Stričićima odnosno gornjem platou Manjače imali vodu ali evo i dan danas vidimo da se oni nisu pomjerili bukvalno ništa napravili samo određene pristupne puteve. Pa se onda pitam da se i ovih 10 miliona koje oni traže za vodovodnu mrežu ili rekonstrukciju vodovodne mreže za Tunjice jedan i dva ili će se opet tako desiti da ćemo mi izdvojiti 10 miliona zadužiti građane a onda oni to preusmjeriti u neke druge projekte“, izjavio je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

I dok se na Manjači bore za vodu gradski menadžer za to vrijeme zamjera predsjedniku skupštine što se voza kvadom i obilazi radove. Kaže, trebao bi da se bavi odlukama koje su mu dostavljene za skupštinu grada. Kvadom se vozam zbog nepristupačnog puta i tamo sam gdje treba da budem, upravo na terenu gdje si i ti trebao da budeš, odgovara mu Ljubo Ninković. 

„Nikako, nije ponudio odgovor zašto je problem da se zakaže sjednica Skupštine grada, umjesto toga on se nalazi na Manjači gdje su radovi“, rekao je Bojan Kresojević, gradski menadžer. 

„Ja sam danas izašao na teren da zaista ustanovim stvarno stanje da posjetim te radnike, da im pružim podršku u rješavanju tih problema, a gospodin Kresojević je i dan danas u svojoj kancelariji za onom govornicom priča i kritikuje mene a evo ja sam 30 kilometara od te kancelarije došao da vidim koji su problemi“, kaže Ninković.

Muku sa vodom na Manjači muče odavno. Obećanja gradske vlasti da će se sve riješiti bilo je na pretek ali realizacije nema ni na vidiku.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program