Огорчени понашањем надлежних

Мјештани Вилуса ''шумским путем'' до кућа

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2024. 19:20

Овим и оваквим путем у суботу треба да прођу сватови по младу у село Вилуси код Бања Луке, јер Градска управа и градоначелник ни лопату пијеска нису бацили у посљедње четири године, прича огорчена мајка и њене комшије.

- Сами сте видјели какав је пут, а ми туда пролазимо сваки дан, мучимо се, ми знамо како нам је. Ми за Бронзани Мајдан идемо доктору, по љети некако, по зими можеш умријети. Значи нема ти спаса - каже Биљана Чавић, младина мајка.

За младину породицу, спас у задњи час је био да замоле комшију Драгомира Батара да својим машинама, и о свом трошку, поравна и приведе пут намјени само како би сватови могли нормално доћи.

Међутим, инспекција је Батару забранила радове. Огорчен је што су му забранили да помогне комшијама, каже овако није било ни кад су Турци владали овим просторима. 

- Ови људи траже добар макадам, не могу да добију ни то. А зашто не могу да добију, зато што се наш градоначелник бахати, прави шеталиште поред Врбаса од два километра и баца тамо 2-3 милиона марака. а овдје немају људи пута да дођу. Позивам градоначелника Драшка Станивуковића и Градску управу да прошетају мало до Вилуса - поручује Драгомир Батар.

Ко ће чупати сватове у суботу и намирити им штету из Градске управе Бања Лука нису одговорили. Као ни зашто нису одржавали пут Кмећани-Вилуси. Кратко су поручили да Батар нема уговор за извођење радова.

Да су Градска управа и градоначелник Станивуковић урадили свој посао, не бисмо морали од комшије тражити помоћ, кажу мјештани.

Редовно шаљу дописе граду и траже поправку пута, али кажу, узалуд.

- У тешкој смо ситуацији, како смо се задесили то да ова наша градска власт није није у стању да након, ево ово је четврта година, да они ни једне лопате макадама нису бацили овдје материјала и оно што следује у редовно годишње одржавање пута они нам нису изашли у сусрет и то дали - изјавио је Мирослав Дринић, предсједник МЗ Павићи-Вилуси-Кадијина вода.  

- Сад нам не да ни то пута што имамо. Комшија нам изашао у сусрет да то мало поправи, и он сад забрани. Не знам шта нам је остало? Да дигнемо се, виле и мотике и да идемо пред општину - истиче Братислав Милаковић, мјештанин Вилуса.

Чини се да мјештанима Вилуса није остала друга опција. Пут кроз Вилусе је веза Стричића до манастира Гомионица и Бронзаног Мајдана. 

Пратите нас и путем Вибера