Десна рука Драшка Станивуковића

Малверзације Небојше Дринића: Богати се преко леђа грађана Бањалуке

  • Извор: АТВ
  • 16.09.2024. 19:17

Небојша Дринић, народни посланик и десна рука Драшка Станивуковића наставља с малверзацијама и богаћењем преко леђа грађана Бањалуке.

Како сазнајемо, нелегално је изградио самоуслужну аутопраоницу унутар круга бањалучке Топлане, без потребних одобрења и сагласности од стране Управног одбора овог предузећа. Ова аутопраоница постављена је у непосредној близини опасних постројења, укључујући постројења за запаљиве материје, високонапонске инсталације, као и цјевоводе, што представља озбиљан сигурносни ризик. И поред упозорења стручњака и надлежних институција о потенцијално катастрофалним посљедицама таквог неовлаштеног грађења, који би могли укључивати експлозије или друге озбиљне несреће, ни Дринић ни градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, нису реаговали. 

Ова занемаривања упозорења указују на озбиљне малверзације и неодговорно понашање, јер су оба актера игнорисали кључне сигурносне протоколе и правила. На ово су раније указивали и у Еко топланама који су слали допис Граду, али ништа није урађено поводом тога. 

Иако је изричито било забрањено обављање радова који нису повезани са топланом, Дринић није много марио, па је аутопраоница ипак изграђена. Како незванично сазнајемо, Љубиша Аничић, директор "Топлане“, дао је сагласност и дозволу Дринићу да бесправно и без икаквих дозвола изгради самоуслужну аутопраоницу. Оваквом бесправном градњом прекршен је Закон о заштити пожара, Закон о грађењу, као и прописи којима се регулише обављање дјелатности, али из градске управе ни ријечи о томе.

"У протеклом периоду постала је пракса да се одређени пројекти раде без дозвола и сагласности а  сложићете се то  није најављивано прије четири године. Тада се причало о транспарентности и поштовању закона и прописа. Бањалука не може да буде град у коме кршење прописа и бесправна градња постају пракса“, каже одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Бојан Пећанац.

Осим нелегално изграђене аутопраонице, незванично сазнајемо, и да је Дринић је недавно купио два камиона марке "Ман“ који су регистровани на фирму "Грађење Ђурић“, а посједује и неколико камиона у фирми "Грађевинарство Кос“. Није проблем што посједује камионе. Већ што према незваничним информацијама, ове фирме веома често побјеђују на тендерима које расписује Град Бањалука, а Дринић наводно прима дио новца од тендера, као и од зараде тих камиона и грађевинских машина. И ту није крај, од силног новца који је зарадио преко леђа грађана Бањалуке, купио је стан у Београду на води, а сазнајемо и да је и у Бањалуци од инвеститора добијао станове које сада продаје. Како се не би могло ући у траг тим становима, станови су регистровани на инвеститора или на друга лица.

Пратите нас и путем Вибера