Desna ruka Draška Stanivukovića

Malverzacije Nebojše Drinića: Bogati se preko leđa građana Banjaluke

  • Izvor: ATV
  • 16.09.2024. 19:17

Nebojša Drinić, narodni poslanik i desna ruka Draška Stanivukovića nastavlja s malverzacijama i bogaćenjem preko leđa građana Banjaluke.

Kako saznajemo, nelegalno je izgradio samouslužnu autopraonicu unutar kruga banjalučke Toplane, bez potrebnih odobrenja i saglasnosti od strane Upravnog odbora ovog preduzeća. Ova autopraonica postavljena je u neposrednoj blizini opasnih postrojenja, uključujući postrojenja za zapaljive materije, visokonaponske instalacije, kao i cjevovode, što predstavlja ozbiljan sigurnosni rizik. I pored upozorenja stručnjaka i nadležnih institucija o potencijalno katastrofalnim posljedicama takvog neovlaštenog građenja, koji bi mogli uključivati eksplozije ili druge ozbiljne nesreće, ni Drinić ni gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, nisu reagovali. 

Ova zanemarivanja upozorenja ukazuju na ozbiljne malverzacije i neodgovorno ponašanje, jer su oba aktera ignorisali ključne sigurnosne protokole i pravila. Na ovo su ranije ukazivali i u Еko toplanama koji su slali dopis Gradu, ali ništa nije urađeno povodom toga. 

Iako je izričito bilo zabranjeno obavljanje radova koji nisu povezani sa toplanom, Drinić nije mnogo mario, pa je autopraonica ipak izgrađena. Kako nezvanično saznajemo, Ljubiša Aničić, direktor "Toplane“, dao je saglasnost i dozvolu Driniću da bespravno i bez ikakvih dozvola izgradi samouslužnu autopraonicu. Ovakvom bespravnom gradnjom prekršen je Zakon o zaštiti požara, Zakon o građenju, kao i propisi kojima se reguliše obavljanje djelatnosti, ali iz gradske uprave ni riječi o tome.

"U proteklom periodu postala je praksa da se određeni projekti rade bez dozvola i saglasnosti a  složićete se to  nije najavljivano prije četiri godine. Tada se pričalo o transparentnosti i poštovanju zakona i propisa. Banjaluka ne može da bude grad u kome kršenje propisa i bespravna gradnja postaju praksa“, kaže odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Bojan Pećanac.

Osim nelegalno izgrađene autopraonice, nezvanično saznajemo, i da je Drinić je nedavno kupio dva kamiona marke "Man“ koji su registrovani na firmu "Građenje Đurić“, a posjeduje i nekoliko kamiona u firmi "Građevinarstvo Kos“. Nije problem što posjeduje kamione. Već što prema nezvaničnim informacijama, ove firme veoma često pobjeđuju na tenderima koje raspisuje Grad Banjaluka, a Drinić navodno prima dio novca od tendera, kao i od zarade tih kamiona i građevinskih mašina. I tu nije kraj, od silnog novca koji je zaradio preko leđa građana Banjaluke, kupio je stan u Beogradu na vodi, a saznajemo i da je i u Banjaluci od investitora dobijao stanove koje sada prodaje. Kako se ne bi moglo ući u trag tim stanovima, stanovi su registrovani na investitora ili na druga lica.

Pratite nas i putem Vibera