У самом центру града

Колапс на бањалучким улицама због "саобраћајне револуције"

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 19:13

Дуго најављивана "саобраћајна револуција" Бањалуци није донијела ништа добро, кажу возачи. Од јутрос је настао још већи колапс у самом центру града.

Катастрофално и хаотично, тако углавном возачи коментаришу стање у саобраћају. Таксисти су посебно огорчени јер у недостатку такси стајалишта угрожен им је и посао. 

"Пет деценија смо ту стајали, не ја, али такси стајалиште је ту пет деценија. Рецимо сад вама неко дође и каже немате више посла да радите, како би то изгледало? Нису ријешили ништа, нису оставили прелазни период ништа живо. Нису нас консултовали уопште. Ови људи су тамо већина покуповали дипломе, они немају појма о стварном животу", кажу таксисти.

Ништа боље није ни осталим возачима. Многи су и данас завршили у погрешном смјеру. Ни сами не знају на коју страну да крену. 

"Није ништа донио добро. Нешта није одрађено како треба", кажу грађани.

"Ја сам ово данас видио, мени је ово чудо, ја не знам шта се дешава, мајке ми, ја не знам сад како ћу се вратити", додају грађани.

"Не знам, ово је ван памети."

"Катастрофа. Немам ријечи. Иначе слабо познајем Бањалуку, сад још горе. Катастрофа."

Неопходно је наћи рјешење за бањалучке гужве које су константне, сматрају стручњаци. Али кажу једносмјерни режим није рјешење.  

"Оно што конкретно мене брине је да и прије увођења једносмјерног режима саобраћаја у Бањалуци, односно на територији које покрива ПУ БЛ, на годишњем нивоу догоди се 4500 хиљаде незгода и више стотина лица бива повријеђено. Тако да смо ми без нових режима саобраћаја имали један проблем у области безбједности саобраћаја и бојим се да овакве ствари могу негативно да утичу", рекао је Никола Ћопић, инжењер за безбједност саобраћаја.

Захваљујући припадницима МУП-а Српске данас није дошло до већих проблема иако мањих саобраћајки, прекршаја, није мањкало.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм