U samom centru grada

Kolaps na banjalučkim ulicama zbog "saobraćajne revolucije"

  • Izvor: ATV
  • 06.11.2023. 19:13

Dugo najavljivana "saobraćajna revolucija" Banjaluci nije donijela ništa dobro, kažu vozači. Od jutros je nastao još veći kolaps u samom centru grada.

Katastrofalno i haotično, tako uglavnom vozači komentarišu stanje u saobraćaju. Taksisti su posebno ogorčeni jer u nedostatku taksi stajališta ugrožen im je i posao. 

"Pet decenija smo tu stajali, ne ja, ali taksi stajalište je tu pet decenija. Recimo sad vama neko dođe i kaže nemate više posla da radite, kako bi to izgledalo? Nisu riješili ništa, nisu ostavili prelazni period ništa živo. Nisu nas konsultovali uopšte. Ovi ljudi su tamo većina pokupovali diplome, oni nemaju pojma o stvarnom životu", kažu taksisti.

Ništa bolje nije ni ostalim vozačima. Mnogi su i danas završili u pogrešnom smjeru. Ni sami ne znaju na koju stranu da krenu. 

"Nije ništa donio dobro. Nešta nije odrađeno kako treba", kažu građani.

"Ja sam ovo danas vidio, meni je ovo čudo, ja ne znam šta se dešava, majke mi, ja ne znam sad kako ću se vratiti", dodaju građani.

"Ne znam, ovo je van pameti."

"Katastrofa. Nemam riječi. Inače slabo poznajem Banjaluku, sad još gore. Katastrofa."

Neophodno je naći rješenje za banjalučke gužve koje su konstantne, smatraju stručnjaci. Ali kažu jednosmjerni režim nije rješenje.  

"Ono što konkretno mene brine je da i prije uvođenja jednosmjernog režima saobraćaja u Banjaluci, odnosno na teritoriji koje pokriva PU BL, na godišnjem nivou dogodi se 4500 hiljade nezgoda i više stotina lica biva povrijeđeno. Tako da smo mi bez novih režima saobraćaja imali jedan problem u oblasti bezbjednosti saobraćaja i bojim se da ovakve stvari mogu negativno da utiču", rekao je Nikola Ćopić, inženjer za bezbjednost saobraćaja.

Zahvaljujući pripadnicima MUP-a Srpske danas nije došlo do većih problema iako manjih saobraćajki, prekršaja, nije manjkalo.


Pratite nas i putem Vibera