Независни кандидат

Јовановић: Желим да помогнем у развоју Бањалуке као средине са једнаким шансама за све

  • Извор: БЛ портал
  • 09.09.2024. 14:46

Игор Јовановић, независни кандидат за Скупштину Града Бањалука на листи националних мањина, организовао је данас у просторијама Изборног штаба хуманитарну акцију добровољног даривања крви којој се одазвао велики број грађана.

Јовановић је своју предизборну кампању започео овим изузетно хуманим и друштвено одговорним догађајем како би указао на то да је људски живот оно највриједније око чега се треба борити. Позвао је све кандидате да дарују ову драгоцјену течност.

Он је овом приликом представио свој изборни програм који се, како је навео, заснива на реалним, рационалним и изводљивим политикама, примјереним за ниво на који се кандидује.

"Црногорац сам поријеклом, имам потребу да вратим овом граду оно што ми је дао. Остварио сам се у приватном и личном животу, као и пословном, тако да мислим да је вријеме да вратим заједници оно што ми је дала. Свјестан сам да је моја кандидатура дошла у вријеме кад се у нашем друштву дешавају различите промјене, превирања, политичка надмудривања. Без обзира на то, могу, знам и хоћу да помогнем у изградњи и развоју Бањалуке као средине са једнаким шансама за све, као мјеста за бољи живот и рад свих њених становника", рекао је Јовановић.

Он је истакао да је Бањалука одавно позната као отворен град, као мјесто у којем се сусрећу различити менталитети и традиције, као тачка у којој се међусобно преплићу многобројне нације.

"Да би националне мањине биле дио овог града, а оне су богатство сваког града одлучио сам да покренем иницијативу изградње Дома националних мањина.  Направили смо идеју, па ко буде сљедећи градоначелни предложићемо да изградимо Дом националних мањина. У том дому ће се окупљати националне мањине, ту ће покушати да остваре сва своја права. Биће организована и дружења, културно-умјетничке представе и остало. Да би управљали Домом националних мањина дошли смо до идеје да оформимо Савјет националних мањина. То је тијело које би координисало тим Домом и помагало у реализацији свих пројеката које се тичу националних мањина", појаснио је Јовановић.

Друга, али такође јако битна тема за овај град је спорт и управо то је дио програма Игора Јовановића на коју жели да стави акценат у наредном периоду.

"Као бивши спортиста, заједно са својим колегама из осталих спортских клубова, покренуо сам иницијативу за помоћ у финансирању и техничком опремању  клубова формирањем Асоцијације спортских клубова Бањалуке (АС КЛУБ). На овај начин желимо да скренемо пажњу надлежним органима Града да је крајње вријеме за покретање спорта са мртве тачке. АС КЛУБ је замишљен као координатор акција свих спортских клубова у Бањалуци. Основни проблем свих спортиста града је Буџет града, гд‌је желимо заједно да дођемо до скупштинске већине како бисмо повећали издвајања за спорт. Спортски радници су доведени до просјачког штапа и буквално моле за улагање у спорт. Желимо да у Бањалуци буде много игралишта за д‌јецу", наводи Јовановић.

Дио његовог изборног програма представља и породица, као основни стуб друштва.

"Припадам вишечланој породици. Покушао сам својим знањем и искуством да представим шта значи вишечлана породица у Бањалуци. Овд‌је је по том питању ситуација забрињавајућа, села нам одумиру, приградска насеља такође, све се своди на град. Вишечлане породице немају довољно помоћи, а ја ћу покушати да им помогнем својим знањем и искуством, јер и сам припадам тој категорији", истиче Јовановић.

Четврта јако битна ствар, сматра он, је традиција.

"Традиција као основ и камен  темељац сваког друштва је очување природних токова ријеке Врбас, очување нашег језика, гастрономије, као и културно-умјетничког насљеђа, Кастела као једне грађевине која нам је остављена у аманет. Очување националног, етничког и културолошког идентитета јако је важно за све становнике града Бањалука. Посебно желим да укажем на његовање суштине традиције, а не само њене форме", каже Јовановић.

Игор Јовановић је рођен и одрастао у породици у којој су се одувијек поштовале и његовале традиционалне вриједности.

"Своју д‌јецу учим да те вриједности чувају, уз максимално поштовање традиције и културе свих оних са којима живе. Свјетска глобална кретања остављају дубоке трагове у животима сваког од нас, па је неопходно да све своје снаге усмјеримо на очување наше традиције и културе. Мени политика није средство за остваривање циљева, ја сам остварен човјек. Придружите ми се у мојим настојањима да ове политике спроведем у д‌јело", истакао је Јовановић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.