Nezavisni kandidat

Jovanović: Želim da pomognem u razvoju Banjaluke kao sredine sa jednakim šansama za sve

  • Izvor: BL portal
  • 09.09.2024. 14:46

Igor Jovanović, nezavisni kandidat za Skupštinu Grada Banjaluka na listi nacionalnih manjina, organizovao je danas u prostorijama Izbornog štaba humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvao veliki broj građana.

Jovanović je svoju predizbornu kampanju započeo ovim izuzetno humanim i društveno odgovornim događajem kako bi ukazao na to da je ljudski život ono najvrijednije oko čega se treba boriti. Pozvao je sve kandidate da daruju ovu dragocjenu tečnost.

On je ovom prilikom predstavio svoj izborni program koji se, kako je naveo, zasniva na realnim, racionalnim i izvodljivim politikama, primjerenim za nivo na koji se kandiduje.

"Crnogorac sam porijeklom, imam potrebu da vratim ovom gradu ono što mi je dao. Ostvario sam se u privatnom i ličnom životu, kao i poslovnom, tako da mislim da je vrijeme da vratim zajednici ono što mi je dala. Svjestan sam da je moja kandidatura došla u vrijeme kad se u našem društvu dešavaju različite promjene, previranja, politička nadmudrivanja. Bez obzira na to, mogu, znam i hoću da pomognem u izgradnji i razvoju Banjaluke kao sredine sa jednakim šansama za sve, kao mjesta za bolji život i rad svih njenih stanovnika", rekao je Jovanović.

On je istakao da je Banjaluka odavno poznata kao otvoren grad, kao mjesto u kojem se susreću različiti mentaliteti i tradicije, kao tačka u kojoj se međusobno prepliću mnogobrojne nacije.

"Da bi nacionalne manjine bile dio ovog grada, a one su bogatstvo svakog grada odlučio sam da pokrenem inicijativu izgradnje Doma nacionalnih manjina.  Napravili smo ideju, pa ko bude sljedeći gradonačelni predložićemo da izgradimo Dom nacionalnih manjina. U tom domu će se okupljati nacionalne manjine, tu će pokušati da ostvare sva svoja prava. Biće organizovana i druženja, kulturno-umjetničke predstave i ostalo. Da bi upravljali Domom nacionalnih manjina došli smo do ideje da oformimo Savjet nacionalnih manjina. To je tijelo koje bi koordinisalo tim Domom i pomagalo u realizaciji svih projekata koje se tiču nacionalnih manjina", pojasnio je Jovanović.

Druga, ali takođe jako bitna tema za ovaj grad je sport i upravo to je dio programa Igora Jovanovića na koju želi da stavi akcenat u narednom periodu.

"Kao bivši sportista, zajedno sa svojim kolegama iz ostalih sportskih klubova, pokrenuo sam inicijativu za pomoć u finansiranju i tehničkom opremanju  klubova formiranjem Asocijacije sportskih klubova Banjaluke (AS KLUB). Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju nadležnim organima Grada da je krajnje vrijeme za pokretanje sporta sa mrtve tačke. AS KLUB je zamišljen kao koordinator akcija svih sportskih klubova u Banjaluci. Osnovni problem svih sportista grada je Budžet grada, gd‌je želimo zajedno da dođemo do skupštinske većine kako bismo povećali izdvajanja za sport. Sportski radnici su dovedeni do prosjačkog štapa i bukvalno mole za ulaganje u sport. Želimo da u Banjaluci bude mnogo igrališta za d‌jecu", navodi Jovanović.

Dio njegovog izbornog programa predstavlja i porodica, kao osnovni stub društva.

"Pripadam višečlanoj porodici. Pokušao sam svojim znanjem i iskustvom da predstavim šta znači višečlana porodica u Banjaluci. Ovd‌je je po tom pitanju situacija zabrinjavajuća, sela nam odumiru, prigradska naselja takođe, sve se svodi na grad. Višečlane porodice nemaju dovoljno pomoći, a ja ću pokušati da im pomognem svojim znanjem i iskustvom, jer i sam pripadam toj kategoriji", ističe Jovanović.

Četvrta jako bitna stvar, smatra on, je tradicija.

"Tradicija kao osnov i kamen  temeljac svakog društva je očuvanje prirodnih tokova rijeke Vrbas, očuvanje našeg jezika, gastronomije, kao i kulturno-umjetničkog nasljeđa, Kastela kao jedne građevine koja nam je ostavljena u amanet. Očuvanje nacionalnog, etničkog i kulturološkog identiteta jako je važno za sve stanovnike grada Banjaluka. Posebno želim da ukažem na njegovanje suštine tradicije, a ne samo njene forme", kaže Jovanović.

Igor Jovanović je rođen i odrastao u porodici u kojoj su se oduvijek poštovale i njegovale tradicionalne vrijednosti.

"Svoju d‌jecu učim da te vrijednosti čuvaju, uz maksimalno poštovanje tradicije i kulture svih onih sa kojima žive. Svjetska globalna kretanja ostavljaju duboke tragove u životima svakog od nas, pa je neophodno da sve svoje snage usmjerimo na očuvanje naše tradicije i kulture. Meni politika nije sredstvo za ostvarivanje ciljeva, ja sam ostvaren čovjek. Pridružite mi se u mojim nastojanjima da ove politike sprovedem u d‌jelo", istakao je Jovanović.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.