Члан главног одбора СПС-а

Хелена Керкез о проглашавању ванредне ситуације због прекомјерне потрошње воде "Љето још није ни почело"

  • 19.06.2024. 17:16

Хелена Керкез члан главног одбора СПС-а реаговала је на проглашавање ванредне ситуације због прекомјерне потрошње воде коју је најавио градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

- Колико то Бањалучана има базен, љето још није ни почело, а градоначелник већ проглашава ванредно стање, рекла је Керкез која каже да ова одлука показује неспособност градоначелника да се носи са стварним проблемима у граду.

-Ако је проблем у залијевању башти, зар није било боље да се унапријед планира водоснабдијевање? Контроле комуналне полиције и инспекције само ће додатно оптеретити грађане. Ово је још један примјер неодговорног руковођења. Цијена цистерне са водом, која је три КМ по кубику, додатно ће оптеретити кућне буџете, а Керкез наглашава да би Град требао наћи другачија рјешења.

-Позивам грађане на солидарност, али и на размишљање о томе ко нас води и на који начин. Градоначелник мора престати са популистичким потезима и почети рјешавати стварне проблеме. Улагање у инфраструктуру мора бити на првом месту у Бањалуци, како нас љето не би изненадило, као што  је сада изненадило Станивуковића, закључила је Керкез.

Пратите нас и путем Вибера