Драшко Станивуковић

Градоначелник обмануо младе брачне парове, ништа од бесплатних плацева

  • Извор: АТВ
  • 29.07.2024. 15:52

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, покушао је да обмане младе брачне парове.

Наиме, њима је обећао подијелити бесплатне плацеве, што је, испоставило се, далеко од истине.

Заправо, ради се о томе да град субвенционише почетну цијену плацева, а не дијели бесплатно исте.

Док младима обећава бесплатне плацеве у Мотикама, у Скупштину шаље и упућује "Одлука о субвенционисању почетне цијене грађевинског земљишта за потребе изградње индивидуалног  стамбеног објекта за младе брачне парове и самохране родитеље".

Правобранилаштво

Станивуковић од Правобранилаштва није тражио дозволу за бесплатну подјелу плацева младим брачним паровима. 

Оно што стоји у одлуци коју је упутио јесте “субвенционисање почетне цијене плацева“, а не бесплатан плац, како на сав глас прича у јавности.

У Одлуци о субвенционисању "почетне цијене грађевинског земљишта за потребе изградње индивидуалног стамбеног објекта за младе брачне парове и самохране родитеље" у члану 1. јасно стоји написано образложење у којој пише да се „Овом одлуком утврђује право младих брачних парова и самохраних родитеља на субвенцију почетне цијена грађевинског земљишта, а за потребу изградње индивидуалног стамбеног објекта, као и услова под којима то право могу да остваре.

Правобранилаштво није одобрило ову одлуку, јер је Станивуковић у истој навео све, осим "Закона о стварним правима" који дефинише ове ствари.

Да ствар буде гора, он се позвао на "Закон о омладинском организовању" и "Правилника о поступку јавног конкурса за располагање непокретностима у својини Републике Српске и јединица локалне самоуправе" који уопште не иду уз овакав приједлог.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.