Draško Stanivuković

Gradonačelnik obmanuo mlade bračne parove, ništa od besplatnih placeva

  • Izvor: ATV
  • 29.07.2024. 15:52

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, pokušao je da obmane mlade bračne parove.

Naime, njima je obećao podijeliti besplatne placeve, što je, ispostavilo se, daleko od istine.

Zapravo, radi se o tome da grad subvencioniše početnu cijenu placeva, a ne dijeli besplatno iste.

Dok mladima obećava besplatne placeve u Motikama, u Skupštinu šalje i upućuje "Odluka o subvencionisanju početne cijene građevinskog zemljišta za potrebe izgradnje individualnog  stambenog objekta za mlade bračne parove i samohrane roditelje".

Pravobranilaštvo

Stanivuković od Pravobranilaštva nije tražio dozvolu za besplatnu podjelu placeva mladim bračnim parovima. 

Ono što stoji u odluci koju je uputio jeste “subvencionisanje početne cijene placeva“, a ne besplatan plac, kako na sav glas priča u javnosti.

U Odluci o subvencionisanju "početne cijene građevinskog zemljišta za potrebe izgradnje individualnog stambenog objekta za mlade bračne parove i samohrane roditelje" u članu 1. jasno stoji napisano obrazloženje u kojoj piše da se „Ovom odlukom utvrđuje pravo mladih bračnih parova i samohranih roditelja na subvenciju početne cijena građevinskog zemljišta, a za potrebu izgradnje individualnog stambenog objekta, kao i uslova pod kojima to pravo mogu da ostvare.

Pravobranilaštvo nije odobrilo ovu odluku, jer je Stanivuković u istoj naveo sve, osim "Zakona o stvarnim pravima" koji definiše ove stvari.

Da stvar bude gora, on se pozvao na "Zakon o omladinskom organizovanju" i "Pravilnika o postupku javnog konkursa za raspolaganje nepokretnostima u svojini Republike Srpske i jedinica lokalne samouprave" koji uopšte ne idu uz ovakav prijedlog.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.