Mogući i protesti

Građani nezadovoljni poskupljenjem parkinga, prst upiru u Stanivukovića

  • Извор: АТВ
  • 14.08.2023. 09:31

Nakon najavljenog poskupljenja parkinga građani izražavaju nezadovoljstvo, a prst se upire u Draška Stanivukovića.

Na naplatnim uređajima osvanule su naljepnice sa likom Draška Stanivukovića uz tekst "Zahvaljujući meni parking u BL je poskupio za 200% - Vaš Draško".

Nakon što je gradonačelnik Banjaluke najavio promjene parking zona i poskupljenje parkinga u najvećem gradu Srpske, prvi su ustali iz Gradskog odbora DEMOS Banja Luka, poručivši gradonačelniku da povuče ovu odluku.

Odbornici u Skupštini grada su većinom protiv ovog poskupljenja jer smatraju da je ovo najgori vid regulisanja pretrpanih parkinga ako se u obzir uzme da imamo katastrofalan javni prevoz kao alternativu.

Dojučerašnji Stanivukovićevi saborci, poslanici "Banjaluka zove" i "Narodnog fronta" Jelene Trivić bili su među glasnijim protivnicima ovog skandaloznog poskupljenja.

Banjaluka: Promjena zona i skuplji parking

Banjaluka: Promjena zona i skuplji parking

Saša Lazić, odbornik "Banjaluka zove" je poručio da poskupljenje ima smisla, ali ne u ovolikoj mjeri. Zbog priče o poskupljenju, kaže da će od gradonačelnika tražiti da poveća plate.

Dijana Ješić, odbornik "Narodnog fronta", potvrdila je ono što svi odavno znaju, da u gradskoj kasi novca nema. Smatra da je poskupljenje udar na budžet građana, da smanjenje gužve i briga za građane nisu razlog, već ponovno punjenje te kase.

Ljubo Ninković (SNSD), predsjednik Skupštine grada Banjaluka, takođe je istakao da će od gradonačelnika tražiti povlačenje ove odluke.

"Ako je cilj da se riješi problem gužve u gradu, onda je bolje da poskupe kazne ili da se smanji vrijeme zadržavanja na parkingu", rekao je Ninković i dodao da je suludo da poskupe sve gradske zone.

"Razgovaraću sa koalicionim partnerima kako bi zajedno postupili da se povuče ova odluka", naveo je on.

Nikola Vukčević, odbornik SP-a, kazao je da problem treba rješavati studiozno, gradnjom podzemnih i nadzemnih garaža i popularizacijom javnog prevoza.

Poskupljuju rupe: Pogledajte kako izgleda parking u Banjaluci

Poskupljuju rupe: Pogledajte kako izgleda parking u Banjaluci

"Ako je strategija da se smanje gužve na parkinzima u centru motivisala gradonačelnika na ovakvu odluku, to je onda smiješno, jer potreba za parking-mjestom ostaje ista koja god cijena bila", rekao je Vukčević.

U Banjaluci će od sutra, 15. avgusta, poskupjeti parking, a doći će i do promjene zona parkiranja. Tako će cijena parkiranja na parkiralištima u nultoj tarifnoj zoni biti 3KM za svaki započeti čas parkiranja, dok je trenutna cijena 1 KM, s tim da se vozač sa svojim automobilom može zadržati maksimalno dva sata.

U prvoj tarifnoj zoni cijena je 2 KM za svaki započeti čas parkiranja, dok je sada cijena 1 KM. Cjelodnevna karta za parkiranje iznosiće 7 KM.

Cijena parkiranja na parkiralištima u drugoj tarifnoj zoni biće 1 KM za svaki započeti čas parkiranja, dok sada vozač mora da izdvoji 0,5 KM. Po novom cjenovniku, cjelodnevna karta za parkiranje u ovoj zoni biće 5 KM.

Pogledajte novi raspored parking zona OVDJE.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.