Katastrofalno stanje

Poskupljuju rupe: Pogledajte kako izgleda parking u Banjaluci

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 09.08.2023. 18:18

Ogorčenje Banjalučana izazvala je odluka Gradske uprave, na čelu sa Draškom Stanivukovićem, da poveća cijenu parkinga.

To uopšte i ne čudi, prije svega, jer je ovo samo jedno u nizu poskupljenja koje udara na budžete građana otkad je Stanivuković zasjeo u fotelju prvog čovjeka grada.

Osim toga, kada se pogleda na šta parking mjesta u najvećem gradu liče, jasno je da su građani i te kako s pravom ogorčeni i ljuti.

Naime, građani će od 15. avgusta platiti tri marke za svaki sat ukoliko žele da parkiraju u nultoj zoni, a gdje ostavljaju svoje ljubimce najbolje svjedoče prizori sa ovih parkinga.

Rupe, odnosno pravi krateri, nasred parking mjesta, uništeni saobraćajni znakovi, grane koje bi svakog momenta mogle da se sruše na vozilo... Samo su neke od stvari koje će se skuplje naplaćivati od pomenutog 15. avgusta.


Bezobrazno i bahato: Banjalučani šokirani novom odlukom gradonačelnika

Bezobrazno i bahato: Banjalučani šokirani novom odlukom gradonačelnika

Najbolji pokazatelj za katastrofalno stanje i koliko je sramna odluka Gradske uprave je parking u centru grada kod stare autobuske stanice.

Odluku o poskupljenju parkinga oni pravdaju riječima da nedostaje parking mjesta u gradu i da žele građane da podstaknu da koriste druge vidove prevoza - poput gradskog. Problem je u tome što bi gradski prevoz, koji je takođe u katastrofalnom stanju, mogao građane da košta i skuplje.

Na primjer, da bi muž i žena došli u centar na posao autobusom i da se vrati kući potrebno im je 9,20 KM, dok će im dnevna karta u nultoj zoni biti 7 KM. S obzirom na to, priča iz Gradske uprave ne pije vode i jasno je da je ovo samo još jedan sraman udar na budžete građana.

Gradonačelnik Stanivuković obećava nova parking mjesta, kada, nije poznato.


Gradonačelnikova nekultura nema granica: Stanivuković se unio Đajiću u lice

Gradonačelnikova nekultura nema granica: Stanivuković se unio Đajiću u lice

Ipak obećavao je Stanivuković mnogo toga - izgradnju opšte bolnice, gradnju amfiteatra na otvorenom i još mnoštvo drugih stvari od kojih očigledno nema ništa.

Tako da je, sudeći prema njnegovoj navici neispunjavanja obećanja, upitno i ovo o novim parking mjestima.

Ipak, to ne smeta gradonačelniku da ova postojeća naplaćuje skuplje uprkos njihovom katastrofalnom izdanju. I to debelo skuplje...


(Foto: Banjalučke priče)

Пратите нас и путем Вибера