Бањалука

Драма око директорске фотеље у ЈП "Деп-от"

  • Извор: АТВ
  • 17.07.2024. 18:30

Овако се брани фотеља. Досадашњи директор бањалучког "Деп-ота" Жељко Савић није дозволио новоименованом вршиоцу дужности директора Ратку Јокићу да преузме функцију. Интервенисала је и полиција.

Жељко Савић тврди да је ријеч о нелегалној смјени из разлога што му још увијек није истекао мандат.

"Јуче је била сједница НО и између осталог била је та тачка о именовању и они су, јест се расправљало о тој смјени, вамо, тамо, ја сам упозоравао да се ради о нелегалној из разлога тог што сам ја на мандату од четири године", рекао је Савић.

Први човјек бањалучког Демоса Боран Босанчић каже да је Савић, као њихов кадар, смијењен из политичких разлога, а да иза његове смјене стоји СНСД. Не знају зашто јер су, каже, као коалициони партнери увијек били вјерни.

"Дугорочна коалиција између СНСД-а и Демоса не треба да буде нарушена. Наша коалиција траје од 2.000 године, када је градоначелник био Драгољуб Давидовић, очито у ГрО СНСД-а не мисле тако, ја на неки начин разумијем, то су већином људи који су дошли из СДС-а тако да они имају неки реваншизам према нама", рекао је Боран Босанчић, предсједник ГрО Демоса Бањалука.

Та оданост коју Босанчић помиње, није се нешто нарочито показала у скупштинским клупама, каже први човјек градске скупштине Љубо Нинковић.

"Демос неколико пута, односно одборници у Скупштини града, су неколико пута прегласавали коалицију, односно нас као коалиционе партнере и ако мисли да је и то исправно онда не знам шта тражи везано за смјену и зашто се уопште чуди", рекао је Нинковић.

А бањалучком Демосу не иде ни у прилог снимак који се појавио на друштвеним мрежама на којем потпредсједник Градског одбора Бањалука Ненад Шибаревић на једном окупљању присутнима говори да на предстојећим локалним изборима подрже ПДП-овог кандидата за градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Од јутра до сутра (12+)

    'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)