Banjaluka

Drama oko direktorske fotelje u JP "Dep-ot"

  • Izvor: ATV
  • 17.07.2024. 18:30

Ovako se brani fotelja. Dosadašnji direktor banjalučkog "Dep-ota" Željko Savić nije dozvolio novoimenovanom vršiocu dužnosti direktora Ratku Jokiću da preuzme funkciju. Intervenisala je i policija.

Željko Savić tvrdi da je riječ o nelegalnoj smjeni iz razloga što mu još uvijek nije istekao mandat.

"Juče je bila sjednica NO i između ostalog bila je ta tačka o imenovanju i oni su, jest se raspravljalo o toj smjeni, vamo, tamo, ja sam upozoravao da se radi o nelegalnoj iz razloga tog što sam ja na mandatu od četiri godine", rekao je Savić.

Prvi čovjek banjalučkog Demosa Boran Bosančić kaže da je Savić, kao njihov kadar, smijenjen iz političkih razloga, a da iza njegove smjene stoji SNSD. Ne znaju zašto jer su, kaže, kao koalicioni partneri uvijek bili vjerni.

"Dugoročna koalicija između SNSD-a i Demosa ne treba da bude narušena. Naša koalicija traje od 2.000 godine, kada je gradonačelnik bio Dragoljub Davidović, očito u GrO SNSD-a ne misle tako, ja na neki način razumijem, to su većinom ljudi koji su došli iz SDS-a tako da oni imaju neki revanšizam prema nama", rekao je Boran Bosančić, predsjednik GrO Demosa Banjaluka.

Ta odanost koju Bosančić pominje, nije se nešto naročito pokazala u skupštinskim klupama, kaže prvi čovjek gradske skupštine Ljubo Ninković.

"Demos nekoliko puta, odnosno odbornici u Skupštini grada, su nekoliko puta preglasavali koaliciju, odnosno nas kao koalicione partnere i ako misli da je i to ispravno onda ne znam šta traži vezano za smjenu i zašto se uopšte čudi", rekao je Ninković.

A banjalučkom Demosu ne ide ni u prilog snimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem potpredsjednik Gradskog odbora Banjaluka Nenad Šibarević na jednom okupljanju prisutnima govori da na predstojećim lokalnim izborima podrže PDP-ovog kandidata za gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Od jutra do sutra (12+)

    'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)