Гост Недјељних вијести

Дојава о бомби - трешња на врху торте: Шта се дешава у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 28.01.2024. 21:00

Више од 60 дана није заказано одржавање редовне сједнице Скупштине града Бањалука. Врхунац, барем до сада, био је када је, умјесто скупштинског засиједања, стигла дојава о бомби у згради Градске управе, у центру највећег града Републике Српске.

Пљуште кривичне пријаве, али ребаланса буџета нема, па нема.

Одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука Слободан Станаревић каже да је у четвртак било заиста бомбастично када је ријеч о дојављеној бомби у згради Градске управе.

"Циркус који траје више од три године добио је трешњу на врху торте - дојава бомби“, каже Станаревић.

За стање у Бањалуци, Станаревић каже, криви су и једни и други - и градоначелник и скупштинска већина.

"У једном тренутку градоначелник који није одреаговао када је скупштинска већина рекла да ће изгласати ребаланс без задужења пред Нову годину. Он је тада својеглаво гурао ребаланс са задужењима од шест милиона КМ то нисмо прихватили ни по коју цијену. Након тога је отишао на ребаланс који нема задужење, односно да Град послује практично у дефициту што је ружна слика али није први пут а имају неке радње кроз које се то може ријешити. Онда није било могуће гласати за ребаланс у једној години за претходну годину“, каже Станаревић.

Због стања у Бањалуци и препуцавања градоначелника и скупштинске већине највише, каже Станаревић, највише трпи народ.

"Није битно ко је почео рат него ко ће га завршити. Овај рат траје три године, иду те кривичне пријаве...“, рекао је Станаревић.

Станаревић каже да од када постоји Република Српска нису била два блока која су поднијела толико кривичних пријава као Станивуковић и Ђајић.

"Апелујем на грађане да добро размисле код избор ових људи који су учесници ове лакрдије и да на изборима више размишљају о посљедицама које се могу дешавати након избора“, рекао је Станаревић.

Разговор Предрага Ћурковића са одборником ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука Слободаном Станаревићем, као и шта Бањалучани кажу о стању у граду на Врбасу, погледајте у наставку.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм