Gost Nedjeljnih vijesti

Dojava o bombi - trešnja na vrhu torte: Šta se dešava u Banjaluci

  • Izvor: ATV
  • 28.01.2024. 21:00

Više od 60 dana nije zakazano održavanje redovne sjednice Skupštine grada Banjaluka. Vrhunac, barem do sada, bio je kada je, umjesto skupštinskog zasijedanja, stigla dojava o bombi u zgradi Gradske uprave, u centru najvećeg grada Republike Srpske.

Pljušte krivične prijave, ali rebalansa budžeta nema, pa nema.

Odbornik DЕMOS-a u Skupštini grada Banjaluka Slobodan Stanarević kaže da je u četvrtak bilo zaista bombastično kada je riječ o dojavljenoj bombi u zgradi Gradske uprave.

"Cirkus koji traje više od tri godine dobio je trešnju na vrhu torte - dojava bombi“, kaže Stanarević.

Za stanje u Banjaluci, Stanarević kaže, krivi su i jedni i drugi - i gradonačelnik i skupštinska većina.

"U jednom trenutku gradonačelnik koji nije odreagovao kada je skupštinska većina rekla da će izglasati rebalans bez zaduženja pred Novu godinu. On je tada svojeglavo gurao rebalans sa zaduženjima od šest miliona KM to nismo prihvatili ni po koju cijenu. Nakon toga je otišao na rebalans koji nema zaduženje, odnosno da Grad posluje praktično u deficitu što je ružna slika ali nije prvi put a imaju neke radnje kroz koje se to može riješiti. Onda nije bilo moguće glasati za rebalans u jednoj godini za prethodnu godinu“, kaže Stanarević.

Zbog stanja u Banjaluci i prepucavanja gradonačelnika i skupštinske većine najviše, kaže Stanarević, najviše trpi narod.

"Nije bitno ko je počeo rat nego ko će ga završiti. Ovaj rat traje tri godine, idu te krivične prijave...“, rekao je Stanarević.

Stanarević kaže da od kada postoji Republika Srpska nisu bila dva bloka koja su podnijela toliko krivičnih prijava kao Stanivuković i Đajić.

"Apelujem na građane da dobro razmisle kod izbor ovih ljudi koji su učesnici ove lakrdije i da na izborima više razmišljaju o posljedicama koje se mogu dešavati nakon izbora“, rekao je Stanarević.

Razgovor Predraga Ćurkovića sa odbornikom DЕMOS-a u Skupštini grada Banjaluka Slobodanom Stanarevićem, kao i šta Banjalučani kažu o stanju u gradu na Vrbasu, pogledajte u nastavku.

Pratite nas i putem Vibera