Кандидат за градоначелника

Додик: Желим да Шобот побиједи у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 23.07.2024. 10:25

Мислим да је Никола Шобот један одличан приједлог за градоначелника Бањалуке, ми ћемо стати иза њега и ја желим да он побиједи, рекао је Милорад Додик, лидер СНСД-а и предсједник Републике Српске.

"Мислим да је Никола Шобот један одличан приједлог и ми ћемо стати иза њега и ја желим да он побиједи. Мислим да је он веома користан за Бањалуку и може много да да Бањалуци. Човјек је завршио један веома тежак факултет и показао је своју професионалност и способност и не само то. Показао је способност да може бити добар организатор. Организовао је у Бањалуци, која никад досад у историји није имала кардиохирургију, он је организовао, а кардиохирургија се сматра врхом у медицини. Хоће ли ти Бањалука препознати? Па шта ће друго препознати ако не то, шта вам је друго важно? Ево имате човјека рођеног Бањалучанина, градско дијете који је прошао живот како је прошао, а он ће то најбоље рећи, и на крају завршио медицински факултет, урадио специјализацију и постао начелник кардиохирургије коју је правио од почетка. Ништа није било ту , сем наше подршке и данас је направио једну од најреспектабилнијих институција у региону. Кардиохирургија, ово чиме Шобот руководи, је оперисала преко 500 људи, без иједног смртног исхода. Ми вам нудимо овог човјека", рекао је Додик и додао:

"Он је нестраначки кандидат којем ми дајемо подршку и око њега ће се окупити коалиција, Бањалучани морају да се окупе око њега. То је једини резон, све остало је имагинација".

Додик истиче да је Бањалука у протекле четири године стала.

"Бањалука је очигледно стала. Могла је далеко више, заустављена је у капиталним инвестицијама. Шта је урађено? Па кружне токове прави Влада Републике Српске, правила је и за вријеме Игора Радојичића који је хвалио са тим, а Влада све финансирала. Српска финансира и значајан дио споменика које се граде палим борцима, можда 80-90 одсто. Српска је исфинансирала реконструкцију Миланковића куће у Бањалуци, за шта је платила све, а Бањалука још није платила своје. Можете да правите представе, али што се тиче Шобота он је заиста вриједан кандидат. Морам да кажем да нисам одавно срео човјека који је посвећенији граду и мјесту гдје живи. Са њим кад причате, он каже да жели овдје да остане и покаже људима да је овдје могуће. Он је човјек који дневно има операција, што кажу на отвореном срцу, секунда зависи да ли ће спасити живот, а спреман је да се понуди овом граду. Може да каже да је организовао кардиохирургију и има одличне организационе способности, да има иза себе подршку највеће политичке групације, а ако то нећете, онда ћете даље имати непокошену траву и сво ово", рекао је Додик за РТРС.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Црна Гуја (Р) (12+)

    ''Црна Гуја

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица