Kandidat za gradonačelnika

Dodik: Želim da Šobot pobijedi u Banjaluci

  • Izvor: ATV
  • 23.07.2024. 10:25

Mislim da je Nikola Šobot jedan odličan prijedlog za gradonačelnika Banjaluke, mi ćemo stati iza njega i ja želim da on pobijedi, rekao je Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjednik Republike Srpske.

"Mislim da je Nikola Šobot jedan odličan prijedlog i mi ćemo stati iza njega i ja želim da on pobijedi. Mislim da je on veoma koristan za Banjaluku i može mnogo da da Banjaluci. Čovjek je završio jedan veoma težak fakultet i pokazao je svoju profesionalnost i sposobnost i ne samo to. Pokazao je sposobnost da može biti dobar organizator. Organizovao je u Banjaluci, koja nikad dosad u istoriji nije imala kardiohirurgiju, on je organizovao, a kardiohirurgija se smatra vrhom u medicini. Hoće li ti Banjaluka prepoznati? Pa šta će drugo prepoznati ako ne to, šta vam je drugo važno? Еvo imate čovjeka rođenog Banjalučanina, gradsko dijete koji je prošao život kako je prošao, a on će to najbolje reći, i na kraju završio medicinski fakultet, uradio specijalizaciju i postao načelnik kardiohirurgije koju je pravio od početka. Ništa nije bilo tu , sem naše podrške i danas je napravio jednu od najrespektabilnijih institucija u regionu. Kardiohirurgija, ovo čime Šobot rukovodi, je operisala preko 500 ljudi, bez ijednog smrtnog ishoda. Mi vam nudimo ovog čovjeka", rekao je Dodik i dodao:

"On je nestranački kandidat kojem mi dajemo podršku i oko njega će se okupiti koalicija, Banjalučani moraju da se okupe oko njega. To je jedini rezon, sve ostalo je imaginacija".

Dodik ističe da je Banjaluka u protekle četiri godine stala.

"Banjaluka je očigledno stala. Mogla je daleko više, zaustavljena je u kapitalnim investicijama. Šta je urađeno? Pa kružne tokove pravi Vlada Republike Srpske, pravila je i za vrijeme Igora Radojičića koji je hvalio sa tim, a Vlada sve finansirala. Srpska finansira i značajan dio spomenika koje se grade palim borcima, možda 80-90 odsto. Srpska je isfinansirala rekonstrukciju Milankovića kuće u Banjaluci, za šta je platila sve, a Banjaluka još nije platila svoje. Možete da pravite predstave, ali što se tiče Šobota on je zaista vrijedan kandidat. Moram da kažem da nisam odavno sreo čovjeka koji je posvećeniji gradu i mjestu gdje živi. Sa njim kad pričate, on kaže da želi ovdje da ostane i pokaže ljudima da je ovdje moguće. On je čovjek koji dnevno ima operacija, što kažu na otvorenom srcu, sekunda zavisi da li će spasiti život, a spreman je da se ponudi ovom gradu. Može da kaže da je organizovao kardiohirurgiju i ima odlične organizacione sposobnosti, da ima iza sebe podršku najveće političke grupacije, a ako to nećete, onda ćete dalje imati nepokošenu travu i svo ovo", rekao je Dodik za RTRS.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: