Мирослава Пандуревић

Директор хотела Палас одговорила Тривићки: Неприхватљиво изношење непровјерених информација о нашој компанији

  • Извор: АТВ
  • 23.08.2024. 21:21

Мирослава Пандуревић, директор Палас Цептер хотела у Бањалуци, реаговала је на наводе предсједнице Народног фронта Јелене Тривић у вези са градњом хотела Палас у центру Бањалуке.

Тривићева је прије два дана изнијела тврдње да постоји веза између Цептера и такозваних “тајкуна”, те да је улица у Бањалуци наводно “поклоњена” Хотелу Палас. Пандуревићева каже да је изношење непровјерених информација о овој компанији у јавност неприхватљиво, посебно када се користи за стицање политичких поена.

У саопштењу за јавност Пандуревићева наводи да компанија "Цептер" власник хотела "Цептер" више од 20 година, те да су исто толико покушавали да створе све потребне услове за изградњу овог хотела.

„Сада, када су сви услови испуњени, уз велики напор органа власти, а ми кренули у реализацију истог,  неприхватљиво је и неоправдано, и за све врло штетно оспоравати овај пројекат од 120 милиона за стицање политичких поена. Ако неко има примједбу, онда то може легалним путем да оспори. Овако, ширење неистинитих информација, може утицати  негативно и на наше расположење да направимо тако значајан пројекат“, саопштила је Пандуревић.

Она каже да ће Хотел "Палас" представљати најимпресивнији објекат у Републици Српској, с висином која ће надмашити 100 метара. Планиран је са више од 200 луксузних соба и пословних апартмана, а његов садржај обухвата модерни спа центар, софистицирани ресторан, панорамски видиковац са погледом на Кастел и цијели град, пространу подземну гаражу, конгресну салу, као и бројне пословне просторе. Већина ових садржаја тренутно не постоји у Бањалуци, што ће допринијети да град постане права метропола, сматра Пандуревићева.

„Након три деценије чекања, успјели смо да уклонимо стари, несавршен објекат који није одговарао архитектонском и естетском карактеру центра града. Овај неусклађени објекат, који је дуго стајао као терет урбаном пејзажу, замијениће се величанственим објектом „Палас“,  који ће бити права ознака престижа и савремености за Бањалуку. Новим објектом, Бањалука ће коначно добити објекат достојан свог статуса, који ће обогатити град и унаприједити његов изглед“, истакла је директор хотела.

Како даље наводи, „Палас“ граде с циљем да Бањалука постане још љепша и да остави трајан траг у њеном урбаном пејзажу.  Циљ компаније, каже, јесте да граде модеран и монументални објекат који Бањалука до сада није имала, а чија ће присутност унаприједити изглед и функционалност града. Овај пројекат не само да ће обогатити градску сцену, већ ће бити и примјер одважности и визије за будуће генерације. Питање је да ће неко у будућности имати храбрости да се упусти у сличан подухват, али сигурно је да ће наш допринос бити неизбрисив и инспиративан за развој Бањалуке, додала је Пандуревић.

Подсјећа да је компанија „Цептер“ проширила своје пословање на бројне секторе. 

„Почели смо са медицински сертификованим производима, укључујући Биоптрон свјетлосну терапију и врхунске пречишћиваче ваздуха и воде, чиме смо ушли у сектор медицине с иновативним рјешењима која унапређују здравље и квалитет живота. Такође, наш рад у банкарском сектору је добро познат, док у културном сектору имамо значајан допринос, укључујући отварање прве приватне опере у Европи 'Мадленинум', Музеј Цептер и Палату умјетности Мадлена у Београду . Наша улагања у културу премашују 100 милиона евра, што потврђује нашу посвећеност очувању и унапређењу културног насљеђа и умјетности“, наводи се у саопштењу.

У туристичком сектору, њихов портфељ укључује хотеле на елитним локацијама, укључујући Београд, Врњачку Бању и прелијепу обалу Дрине. Такође, компанија развија пројекте на Тари, у Бањалуци и Козарској Дубици.

Објекти компаније „Цептер“ не остају само у власништву ове компаније, већ постају трајна вриједност за сваки град, наводи Пандуревићева.

„Гдје год смо присутни, доприносимо унапређењу у амбијента, привлачимо нове инвеститоре и доказујемо да гдје „Цептер“ крочи, ту је и перспектива. Чињеница да је компанија 'Цептер' током протеклих 40 година стекла повјерење више од 80 милиона задовољних корисника, јасно потврђује наш неупитан квалитет и озбиљан приступ пословању. Такви резултати представљају доказ наше преданости и изврсности. Стога је изношење непровјерених информација о нашој компанији у јавност неприхватљиво, посебно када се користи за стицање политичких поена. Позивамо вас да се уздржите од таквих навода и да подржите наш рад у унапријеђењу заједница у којима послујемо“, закључује Пандуревићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм