Протест

Борик устао против небодера

  • Извор: АТВ
  • 13.06.2024. 20:57

Станари бањалучког насеља Борик окупили су се вечерас јер су незадовољни због измјене регулационог плана којим се предвиђа изградња небодера на зеленој површини и једином паркинг простору у овом насељу.

Они су на окупљању оптужили Градску управу предвођену Драшком Станивуковићем за нерад и поручили да једино вјерују Скупштини града.

Нацрт регулационог плана за овај дио Борика предложио је градоначелник Драшко Станивуковић. Њиме је предвиђено да се на мјесту ”Мале пијаце” изграде небодери од 14 и 15 спратова, као и надоградња постојећег пословног објекта за још један спрат.

Станари наводе и да предложеним измјенама неће бити довољно паркинг мјеста, јер их ни сада нема, а подсјећају да је прописано да за једну стамбену јединицу долази једно паркинг мјесто.

Одмах поред мјеста изградње планираних небодера, налази се и Основна школа Вук Караџић. Предсједник Мјесног одбора Борик 1 Никола Дувњак, захвалио се окупљенима на подршци и оптужио је Градску управу за нерад. На скупу су се обратили и станари других мјесних заједница који су затражили подршку и у њиховој борби због уништавања зелених површина и изградње стамбених објеката.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.