Усљед високих температура

Бањалука: Повећан број прегледа у Хитној помоћи

  • Извор: СРНА
  • 16.07.2024. 09:04

У Служби хитне медицинске помоћи и амбулантама породичне медицине у Бањалуци повећан је број прегледа.

Мобилне екипе Службе хитне медицинске помоћи су током протеклог викенда имале 56 интервенција на подручју Бањалуке, у дјечијој и амбулантама за одрасле пацијенте прегледано је укупно 367 лица, од којих је шест упућено на Инфективну клинику Универзитетског клиничког центра Републике Српске, речено је Срни у бањалучком Дому здравља.

Диспечер Службе хитне медицинске помоћи током викенда примио је 218 позива грађана.

Из Дома здравља наводе да је сваке године у току љета, због високе температуре ваздуха, евидентан пораст броја пацијената који се јављају на преглед у Службу хитне медицинске помоћи.

Дјечак (5) сав у подливима и модрицама примљен у болницу: Претукао га отац у алкохолисаном стању

Дјечак (5) сав у подливима и модрицама примљен у болницу: Претукао га отац у алкохолисаном стању

Из ове здравствене установе додају да је повећан и број туриста и других лица из дијаспоре који најчешће траже љекарску помоћ у Служби хитне медицинске помоћи, као и да су чешћи доласци пацијената са проблемима који нису хитна медицинска стања, поготово ноћу.

- Сви наведени разлози посјета Служби хитне медицинске помоћи знатно више оптерећују наше медицинске раднике и повећавају гужве у чекаоницама - напомињу из Дома здравља.

Из Дома здравља додају да се у амбуланте породичне медицине, због изузетно високе температуре ваздуха, чешће јављају старије особе обољеле од хроничних незаразних болести усљед погоршања основне болести, али и пацијенти млађе и средње животне доби, као и дјеца школског узраста.

Очекује нас још једна тропска ноћ

Очекује нас још једна тропска ноћ

Из ове здравствене установе све кориснике услуга моле за стрпљење при добијању услуга Службе хитне медицинске помоћи и апелују да се јављају надлежним тимовима породичне медицине и у специјалистичке педијатријске амбуланте како би били брзо, адекватно и квалитетно медицински збринути.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Серија: Ред Рок (Р) (12+)

    ''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина