Usljed visokih temperatura

Banjaluka: Povećan broj pregleda u Hitnoj pomoći

  • Izvor: SRNA
  • 16.07.2024. 09:04

U Službi hitne medicinske pomoći i ambulantama porodične medicine u Banjaluci povećan je broj pregleda.

Mobilne ekipe Službe hitne medicinske pomoći su tokom proteklog vikenda imale 56 intervencija na području Banjaluke, u dječijoj i ambulantama za odrasle pacijente pregledano je ukupno 367 lica, od kojih je šest upućeno na Infektivnu kliniku Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, rečeno je Srni u banjalučkom Domu zdravlja.

Dispečer Službe hitne medicinske pomoći tokom vikenda primio je 218 poziva građana.

Iz Doma zdravlja navode da je svake godine u toku ljeta, zbog visoke temperature vazduha, evidentan porast broja pacijenata koji se javljaju na pregled u Službu hitne medicinske pomoći.

Dječak (5) sav u podlivima i modricama primljen u bolnicu: Pretukao ga otac u alkoholisanom stanju

Dječak (5) sav u podlivima i modricama primljen u bolnicu: Pretukao ga otac u alkoholisanom stanju

Iz ove zdravstvene ustanove dodaju da je povećan i broj turista i drugih lica iz dijaspore koji najčešće traže ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći, kao i da su češći dolasci pacijenata sa problemima koji nisu hitna medicinska stanja, pogotovo noću.

- Svi navedeni razlozi posjeta Službi hitne medicinske pomoći znatno više opterećuju naše medicinske radnike i povećavaju gužve u čekaonicama - napominju iz Doma zdravlja.

Iz Doma zdravlja dodaju da se u ambulante porodične medicine, zbog izuzetno visoke temperature vazduha, češće javljaju starije osobe oboljele od hroničnih nezaraznih bolesti usljed pogoršanja osnovne bolesti, ali i pacijenti mlađe i srednje životne dobi, kao i djeca školskog uzrasta.

Očekuje nas još jedna tropska noć

Očekuje nas još jedna tropska noć

Iz ove zdravstvene ustanove sve korisnike usluga mole za strpljenje pri dobijanju usluga Službe hitne medicinske pomoći i apeluju da se javljaju nadležnim timovima porodične medicine i u specijalističke pedijatrijske ambulante kako bi bili brzo, adekvatno i kvalitetno medicinski zbrinuti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: