Jedna od traženijih turističkih destinacija

Banjaluka hit destinacija za Novu godinu

  • Извор: АТВ
  • 04.12.2022. 19:17

Banja Luka je i ovog decembra jedna od traženijih turističkih destinacija. Vidi se to po razgrabljenim rezervacijama u hotelima i ugostitljeskim objektima u gradu. Smještajni kapaciteti su skoro puni, mjesta u restoranima za doček Nove godine i slavlja ostalo je malo.

"Smještajni kapaciteti su već popunjeni, nevjerovatnom brzinom se popunilo, tako da što se tiče hotelskog smještaja tu smo već puni. Još par dana možda još imamo mjesta u našim restoranima, nakon toga neću moći garantovati  da ćemo moći uraditi rezervacije. Prednjače u suštini Švajcarska najviše, Njemačka, Slovenija, Slovenci nas obožavaju", rekla je Slobodanka Bundalo, menadžer hotela.

Imaju i radi čega - kažu hotelijeri i ugostitelji. Gastronomska ponuda neće zaostajati u najluđoj noći, za muzičkom. Za doček Nove godine u gradu na Vrbasu domaće i goste zabaljaće regionalne muzičke zvijezde.

"Pored Aleksandre Prijović koja će imamti duži nastup, nego što radi na svojim koncertima... Ona će nastupati skoro četiri sata. I pored nje ćemo imati DJ-a, a za reprizu Andreana Čekić, Uroš Živković i lokalni naš pjevač Goran Pajić, Banjalučanin. Cijene dočeka su 100 maraka barski sto, 160 KM je sjedenje, ultra VIP je sada oko 300 KM", rekao je Boris Udovičić, vlasnik marketinške agencije.

"Za Novu godinu Aleksandra Bursać i Dela, što se tiče 01. januara, reprize tu je Bojan Čikić", rekao je Vladimir Milišić, šef kuhinje restorana "Bizar".

"Očekuje nas nastup Tamare Milutinović i Davora Badrova. Zainteresovanost je velika. Mjesta polako počinjemo da popunjavamo", rekao je Sergej Milić, menadžer restorana.

Popunjen će biti i Trg Krajine. Na njemu će biti organizovan doček Nove godine i proslava reprize na otvorenom.

"Kada je riječ o Novoj Godini, predviđeno je odlukom organizacionog odbora da nastupaju Legende i Goca Tržan, a za reprizu Nove godine Banjalučane će zabavljati grupa Galija", rekla je Tea Beader, portparol Gradske uprave Banjaluka.

Posljednih nekoliko godina Banja Luka je sa svojom ugostiteljskom i turističkom ponudom postala regionalni hit i sinonim za dobar  provod u dane praznika. 

"Banjalučki aerodrom Mahovlajni doprinijeo je većem broju dolazaka truista iz zapadnih zemalja, pogotovo iz gradova gdje imamo te avio linije. Putna komunikacija do Banja Luke je znatno skraćena, ljudi dođu provedu se i vrate se svojoj kući zadovoljni", rekla je Branka Branković iz Turističke organizacije Grada Banjaluka.

Svi oni koji su rezervisali, rezervisali su na tri noćenja i više. 

To bi moglo da doprinese da Banja Luka nadmaši prošlogodišnji doček. Tada je u dvije noći u gradu na Vrbasu slavilo i ludovalo 70.000 ljudi. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.