Бетонизација

Бањалучани огорчени због Купусишта, град игнорише

  • Извор: АТВ
  • 29.08.2024. 21:27

Актуелна градска власт поново понижава Бањалучане. Градски менаџер тврди да су протести на Купусишту само политика. Грађани су тада јасно поручили да су против бетонизације још једне зелене површине у највећем граду Српске. Ипак, Бојан Кресојевић дрзнуо се да тако етикетира више од 400 људи који су потписали петицију да се радови зауставе и тзв. "Ћирилични парк" измјести код тржног центра "Делта". Бањалучани поново огорчени, а друштвене мреже су се усијале.

"Па зашто толико воле проклети бетон????", "Да ми је неко причао прије 30 година да се од града може направити лакрдија, не бих му вјеровао",  "Добро јутро, како напредује уништавање парка? -ево, рјешавамо институционално хехехе", "Уложити жалбу Министарству", поручују грађани у коментарима.

За ове проблеме немају слуха ни остали у Градској управи. Једна од бројних савјетника Драшка Станивуковић каже чека се да он изнесе свој став, до тада радови ће се несметано наставити. 

"Ја се искрено надам да ће и грађани који у овом тренутку нису за то, онда када упознају значај овога пројекта, када се увјере на самом локалитету да промијене своје ставове", каже Милада Шукало, савјетник градоначелника Бањалуке.

Поучени досадашњим искуством многима је  јасно да ништа не може и неће зауставити Станивуковића да своје намјере спроведе у дјело. 

То је недавно Драшко Станивуковић и доказао. Док су грађани протестовали у нади да ће зауставити радове и нелегалне радње с обзиром да Град нема грађевинску дозволу, градоначелник је на другом крају града организовао концерт. Још једном показавши колико му је, заправо, стало до грађана на чијем је челу.

Пратите нас и путем Вибера