Betonizacija

Banjalučani ogorčeni zbog Kupusišta, grad ignoriše

  • Izvor: ATV
  • 29.08.2024. 21:27

Aktuelna gradska vlast ponovo ponižava Banjalučane. Gradski menadžer tvrdi da su protesti na Kupusištu samo politika. Građani su tada jasno poručili da su protiv betonizacije još jedne zelene površine u najvećem gradu Srpske. Ipak, Bojan Kresojević drznuo se da tako etiketira više od 400 ljudi koji su potpisali peticiju da se radovi zaustave i tzv. "Ćirilični park" izmjesti kod tržnog centra "Delta". Banjalučani ponovo ogorčeni, a društvene mreže su se usijale.

"Pa zašto toliko vole prokleti beton????", "Da mi je neko pričao prije 30 godina da se od grada može napraviti lakrdija, ne bih mu vjerovao",  "Dobro jutro, kako napreduje uništavanje parka? -evo, rješavamo institucionalno hehehe", "Uložiti žalbu Ministarstvu", poručuju građani u komentarima.

Za ove probleme nemaju sluha ni ostali u Gradskoj upravi. Jedna od brojnih savjetnika Draška Stanivuković kaže čeka se da on iznese svoj stav, do tada radovi će se nesmetano nastaviti. 

"Ja se iskreno nadam da će i građani koji u ovom trenutku nisu za to, onda kada upoznaju značaj ovoga projekta, kada se uvjere na samom lokalitetu da promijene svoje stavove", kaže Milada Šukalo, savjetnik gradonačelnika Banjaluke.

Poučeni dosadašnjim iskustvom mnogima je  jasno da ništa ne može i neće zaustaviti Stanivukovića da svoje namjere sprovede u djelo. 

To je nedavno Draško Stanivuković i dokazao. Dok su građani protestovali u nadi da će zaustaviti radove i nelegalne radnje s obzirom da Grad nema građevinsku dozvolu, gradonačelnik je na drugom kraju grada organizovao koncert. Još jednom pokazavši koliko mu je, zapravo, stalo do građana na čijem je čelu.

Pratite nas i putem Vibera