Бањалука

Амиџић: Станивуковић и раније правио нереде, ко му то даје за право

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2024. 13:28

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић рекао је да су Љубиша Анчић и Наташа Мирошљевић Шестић поступили одговорно када су одлучили да напусте листу ПДП-а и разоткрију планове Драшка Станивуковића да у изборној ноћи изазове нереде у Републици Српској.

"Прије свега ја то доживљавам као одговоран потез тих људи који су блиски сарадници Драшка Станивуковића и што су одлучили да изађу са истином када је у питању оно што се дешава унутар самог ПДП-а. Када говоримо о плановима човјека који очигледно губи изборе, могу само да кажем да је ту у питању једна веома опасна игра која не би смјела да се дешава у граду Бањалука. За мене је апсолутно страшно да то што ћете ви изгубити изборе вама даје за право да организујете немире у Бањалуци. Ја се извињавам, па мимо пристојности, ко си ти? Јеси ли ти испред Бањалуке? Јеси ли ти испред свих људи који живе у Бањалуци? Шта је битно, само то коју функцију ти обављаш унутар града Бањалуке и највећи проблем је то што ћеш изгубити изборе?", упитао је Амиџић Станивуковића.

Два кандидата се повукла са листе ПДП-а и тврде: Драшко планира дестабилизацију Српске и хаос

Два кандидата се повукла са листе ПДП-а и тврде: Драшко планира дестабилизацију Српске и хаос

Додао је да се прво запитао да ли је то могуће, али се онда сјетио да је Станивуковић нереде правио и у прошлости.

"Одмах да вам кажем, ја кад сам прочитао вијест, у првом моменту размислите да ли је то могуће, или није могуће, па онда кад се вратите мало видите да је то човјек који је то већ радио. Кад је била у питању трагедија породице Драгичевић, између осталог он је искористио ту трагедију, али је искористио трагедију да прави немире. Постојала је његова спремност да се са плинском боцом уђе у зграду РТРС-а. Ко теби даје за право да се бавиш таквим стварима? Само зато што ћеш изгубити изборе и што нећеш више бити градоначелник? Па ево, и ми смо изгубили изборе прије четири године па смо се понашали достојанствено", нагласио је Амиџић.

Додао је да би надлежне институције требало да реагују због ових информација.

Црнадак за АТВ о потезу Анчића и Шестићеве: Сад сам чуо

Црнадак за АТВ о потезу Анчића и Шестићеве: Сад сам чуо

"Институције по службеној дужности унутар Републике Српске, прије свега Тужилаштво и МУП, морају да реагују када је у питању информација да се поједина документација склања и спаљује да би се склонили одређени докази. На шта је Бањалука спала? Ако неко мисли да на то актуелна гарнитура није спремна, само да вас подсјетим да су 2022. године узимали картоне болесних људи од короне и однијели у штаб ПДП-а и прозивали те људе како би учинили да имају већи резултат. Као што сад пријете људима који су у процесу легализације ако не гласају за њих да им неће бити завршена легализација. Легализација је бесплатна у свим градовима. То је једна опасна игра коју води човјек који је изгубио изборе. Ми у томе не смијемо да учествујемо, поготово не Бањалучани, а мора и да се реагује. Још ако узмемо у обзир ситуацију у којој се налазимо, гдје је Бањалука притиснута са свих страна. Умјесто да овдје постоји мир и стабилност, ви имате човјека који планира хаос и деструкцију", нагласио је Амиџић и поновио да су Станивуковићеви сарадници одговорно поступили одлуком да у томе не учествују.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.