Odbornik SNSD-a

Amidžić o poskupljenju javnog prevoza: Od juna na snazi novi cjenovnik, ali da Grad plaća razliku

  • Извор: АТВ
  • 25.06.2022. 19:51

Rješenje je već urađeno, od 1. juna je na snazi novi cjenovnik javnog prevoza u Banjaluci i prevoznici mogu da očekuju povećanje cijena karata, rekao je Srđan Amidžić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Međutim, kako navodi Amidžić, prema toj odluci, koja je usvojena na prethodnoj sjednici Skupštine grada, prevoznici će građanima naplaćivati staru cijenu karte a razlika u cijeni namirivaće se iz gradskog budžeta.

„Ne vidim razlog zašto da se ponovo sastajemo u ponedjeljak, mi danas imamo novi cjenovnik, a ovdje se samo postavlja pitanje zašto Gradska uprava ne provodi odluke Skupštine grada. Mislim da je ovo prvi slučaj kad je u pitanju grad Banjaluka, a vjerujem i Republika Srpska, da imate gradsku upravu koja ne provodi odluke skupštine. Ovo je ozbiljan prekršaj i poprilično je neozbiljno prema prevoznicima“, rekao je Amidžić gostujući u Centralnim vijestima ATV-a.

On je istakao da prevoznici imaju pravo da od grada i Gradske uprave naplate razliku u cijeni i da se iz gradskog budžeta namire sredstva koja nedostaju. Stav SNSD-a, ali i stav Amidžića je da ta poskupljenja ne tebaju ići na teret građana.

„Kada vidite da to povećanje predstavlja ogroman trošak za građane, ja i moje kolege iz odborničkog kluba smo protiv poskupljenja koje bi išlo na teret građana. Gradska uprava insistira da povećanje cijena ide na teret građana, dok mi mislimo da te stvari treba da ide na uštrb nekih drugih stavki unutar budžeta“, istakao je Amidžić.

On kaže da je u Skupštini predlagao da se odustane od nekih projekata da ne bi došlo do povećanja cijene karata, i da to bude zajednička odluka. On kaže da u budžetu grada, usljed inflacije, ima 21 milion KM sufiicita, odnosno 11 miliona KM neraspoređenog suficita koji bi se mogao usmjeriti u to da ne dođe do povećanja cijene autobuskih karata.

„Drago mi je što prevoznici razumiju gdje je problem. Problem je u Gradskoj upravi koja je provodi odluke Skupštine grada. Građani treba da zanju da su se oni (Gradska uprava) oglušili od ono što smo mi dogovorili i insistiraju na svojim stvarima. Njihova je odgovornost ukoliko žele da Banjaluka ostane bez javnog prevoza. Za nas nije rješenje i ne možemo pričati o kopromisu gdje će doći do povećanja cijene karata“, istakao je Amidžić i dodao da u ovom momentu nije dobro povećanje cijena.

Govoreći o jednokratnoj pomoći penzionerima od 100 KM, Amidžić je rekao da će te nakande biti isplaćene prije ili kasnije.

„U Skupštini sjede ozbiljni ljudi koji neće predložiti nešto i to zaboraviti nakon dva ili tri mjeseca. Penzioneri nikako ne bi trebali biti populacija oko koje se pravi politička priča“, poručio je Amidžić.

Gostovanje Srđana Amidžića u Centralnim vijestima možete pogledati u video prilogu.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?