Имате ријеч

Амиџић: Имамо босоногу Миладу и лажни патриотизам

  • Извор: АТВ
  • 05.09.2024. 08:02

Срђан Амиџић, министар финансија у Савјету министара БиХ и генерални секретар СНСД-а, приликом гостовања у емисији „Имате ријеч“ говорио је и о споменику палим борцима који се гради у Бањалуци, а поменуо је и савјетницу градоначелника Бањалуке Миладу Шукало.

Што се тиче споменика палим борцима, Амиџић је рекао да је било много дискусије о томе како он треба да изгледа и гдје треба да буде његова локација. 

„Оно што мене нервира је лажни патриотизам. Нико у Бањалуци није малоуман да неке ствари не разумије. Ви причате о погинулим борцима а онда у Градску управу доведете Кристијана Шмита који негира Републику Српску за коју су погинули ти борци. Да ли је у Бањалуци била Бењамина Карић и поклонили јој ону чесму“, изјавио је Амиџић за АТВ. 

Говорећи о Шукало, Амиџић је рекао да је она 2004. године била на изборној листи у Коњицу, тада Бутуровић, те да није  прошла у свом родном граду. Била је на листи Хариса Силајџића (Странка за БиХ) који је рекао да се треба укинути Република Српска, подсјетио је Амиџић.

„Тај пропуст сада траје у Бањалуци. Она каже 'суграџани', ја мислим да имају људи који живе у Бањалуци, да нема 'суграџана'. Имам ли ја право да то мене вријеђа. Имају ли борци право да их то вријеђа? Ми причамо о жени која хода боса у свом кабинету. Жена се изује и хода по Градској управи боса. Градска управа није црква, али није сигурно ни џамија. Бан Милосављевић није ходао бос у Бањалуци. И ви причате о споменику палим борцима, а други човјек града Бањалуке ради то. То је вријеђање сваког борца који живи у Републици Српској“, рекао је Амиџић.

Он каже да руководство града не говори да је више 70 процената новца за споменик дала Влада Републике Српске.

„Ово је исфорсирано, струка је требала све да каже, али струка у Бањалуци више не постоји. У Бањалуци постоји самовоља, мишљење једног појединца и како он нешто замисли то се тако рјешава. То у мени, наравно, буди отпор“, рекао је Амиџић.

Пратите нас и путем Вибера