Imate riječ

Amidžić: Imamo bosonogu Miladu i lažni patriotizam

  • Izvor: ATV
  • 05.09.2024. 08:02

Srđan Amidžić, ministar finansija u Savjetu ministara BiH i generalni sekretar SNSD-a, prilikom gostovanja u emisiji „Imate riječ“ govorio je i o spomeniku palim borcima koji se gradi u Banjaluci, a pomenuo je i savjetnicu gradonačelnika Banjaluke Miladu Šukalo.

Što se tiče spomenika palim borcima, Amidžić je rekao da je bilo mnogo diskusije o tome kako on treba da izgleda i gdje treba da bude njegova lokacija. 

„Ono što mene nervira je lažni patriotizam. Niko u Banjaluci nije malouman da neke stvari ne razumije. Vi pričate o poginulim borcima a onda u Gradsku upravu dovedete Kristijana Šmita koji negira Republiku Srpsku za koju su poginuli ti borci. Da li je u Banjaluci bila Benjamina Karić i poklonili joj onu česmu“, izjavio je Amidžić za ATV. 

Govoreći o Šukalo, Amidžić je rekao da je ona 2004. godine bila na izbornoj listi u Konjicu, tada Buturović, te da nije  prošla u svom rodnom gradu. Bila je na listi Harisa Silajdžića (Stranka za BiH) koji je rekao da se treba ukinuti Republika Srpska, podsjetio je Amidžić.

„Taj propust sada traje u Banjaluci. Ona kaže 'sugradžani', ja mislim da imaju ljudi koji žive u Banjaluci, da nema 'sugradžana'. Imam li ja pravo da to mene vrijeđa. Imaju li borci pravo da ih to vrijeđa? Mi pričamo o ženi koja hoda bosa u svom kabinetu. Žena se izuje i hoda po Gradskoj upravi bosa. Gradska uprava nije crkva, ali nije sigurno ni džamija. Ban Milosavljević nije hodao bos u Banjaluci. I vi pričate o spomeniku palim borcima, a drugi čovjek grada Banjaluke radi to. To je vrijeđanje svakog borca koji živi u Republici Srpskoj“, rekao je Amidžić.

On kaže da rukovodstvo grada ne govori da je više 70 procenata novca za spomenik dala Vlada Republike Srpske.

„Ovo je isforsirano, struka je trebala sve da kaže, ali struka u Banjaluci više ne postoji. U Banjaluci postoji samovolja, mišljenje jednog pojedinca i kako on nešto zamisli to se tako rješava. To u meni, naravno, budi otpor“, rekao je Amidžić.

Pratite nas i putem Vibera