"Streetball 2018" u Mrkonjić Gradu

Titule otišle u ruke NMS "Prometa" i "Najboljih ortaka" FOTO

  • 06.08.2018. 15:15

Ekipa NMS "Prometa" slavila je na "Streetball 2018" u Mrkonjić Gradu u kategoriji seniora. Drugo mjesto osvojila je ekipa RS "Silicion", dok su treći košarkaši iz tima Kafe bar "Benz".

U kategoriji do 16 godina tilulu su osvojili "Najbolji ortaci", drugo mjesto pripalo je ekipi "Elektor", a treći su bili "Mungosi".

Protekle sedmice Mrkonjić Grad okupio je najbolje košarkaške ekipe na "Streetball 2018", i to u dvije starosne kategorije. Za glavnu nagradu borila se ukupno 21 ekipa, njih osam u uzrastu do 16 godina i 13 ekipa u kategoriji seniora. 

Načelnica Divna Aničić je rekla je da će Mrkonjić Grad uvijek podržavati slične manifestacije, jer je poznat po dobrim sportistima, a posebno se, kaže, ističu košarkaši koji danas igraju za mnogo veće kolubove od KK "Mladost", što je i dokaz o kvaliteta sportista iz Mrkonjić Grada.

Ukupan nagradni fond iznosio je tri hiljade KM, a najveći dio je izdvojen za nagrade seniora, i to za prvo mjesto 1.600 KM, drugo: 700 KM a treće 300 KM, dok su bili među nagrađenima i najbolji trojkaši kao i takmičari u zakucavanju, a novčana nagrada nije izostala ni za uzrast do 16 godina.

Direktor JU KSC "Petar Kočić" Boro Boškić dodaje da je turnir opravdao očekivanja, jer je okupio najbolje ekipe iz Mrkonjić Grada ali i susjednih opština (Banjaluke, Šipova, Čelinca), i da su po prvi put ove godine imali takmičenje za uzrast do 16 godina, gdje se mogla vidjeti kvalitetna košarka ali i nagovješaji da će KK "Mladost" i u narednom periodu imati kvalitetne mlade igrače sa područja Mrkonjić Grada.

Nagrade uzrastu do 16 godina je uručio predsjednik KK "Mladost" Krstan Tomić a seniorima načelnica opštine Divna Aničić.