Na Jahorini

Rukometni klubovi Slavija i Vojvodina potpisali sporazum o saradnji

  • 01.12.2018. 16:55

Predsjednici rukometnih klubova "Slavija" iz Istočnog Sarajeva Staša Košarac i "Vojvodina" iz Novog Sada Milan Đukić danas su na Jahorini potpisali sporazum o saradnji dva kluba.

Košarac je rekao da se "Slavija" takmiči u premijeri ligi BiH, ali da je zapala u rezultatsku krizu i da će rezultate ostvariti uz pomoć prijatelja iz Novog Sada. 

"Promjenili smo stručni štab i trener će sa sportskim dijelom ekipom raditi na tome da u kratkom roku pojačamo ekipu da bi zadržali status premijerligaša", izjavio je Košarac novinarima. 

Košarac je istakao da će, prema sporazumu, po završetku polusezone održati stručni sastanak da bi vidjeli koje raspoložive kapacitete "Vojvodina" može da obezbijedi "Slaviji" kako bi se pojačali na polusezoni. 

Prema njegovim riječima, kroz ovakve sporazume i odgovornu politiku Olimpijskog centra, Jahorina može biti mjesto dobrog sporta i da će sigurno postojati kapaciteti da se napravi mala sportska dvorana. 

Đukić je istakao da sporazum obuhvata više segmenata, kao i potrebu da se "Slavija" zadrži u superligaškom premijer statusu. 

On je istakao da ovo nije prvi oblik saradnje rukometa između Republike Srpske i Srbije. 

"Oni koji prate sport i rukomet znaju da između dva saveza postoje sporazum, što je rezultiralo svesrpskim kupom u kojem državni prvak Srbije i Srpske doigravaju meč za svesrpskog prvaka", rekao je Ćukić i dodao da tu tradiciju treba nastaviti. 

Đukić je naveo da "Vojvodina" ove godine proslavlja 70 godina postojanja i da trenutno igraju Ligu Evrope, a da su posljednjih šest godina šestostruki uzastopni prvaci Super lige u Srbiji. 

Košarac i Đukić zahvalili su Olimpijskom centru "Jahorina" i hotelu "Termag", koji su jedni od ključnih sponzora kluba.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.