Rolan Garos

Lajović i Tipsarević u osmini finala

  • 31.05.2019. 14:36

Srpski teniseri Dušan Lajović i Јanko Tipsarević su se plasirali u osminu finala Rolan Garosa u dubl konkurenciji.

Oni su maksimalnim rezultatom, 7:5, 7:6(5), savladali Denisa Molhanova i Igora Zelenaja, u meču koji je trajao 104 minuta.

U borbi za četvrtfinale će se sastati sa timom koji pobijedi u duelu Rohana Bopane i Marijusa Copila protiv Benžamena Bonzija i Antoana Oana.

Srpski tandem je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, u trećem su imali šansu da to ponove, ali su protivnici ipak uspjeli da sačuvaju servis.

U šestom gemu je ukrajinsko-slovački tandem bez izgubljenog poena uzeo servis srpskih tenisera i poravnao rezultat na 3:3.

Do prve set lopte su Lajović i Tipsarević stigli u desetom gemu, ali u tome nisu uspjeli, da bi potom uslijedio brejk bez izgubljenog poena.

U 12. gemu srpski tandem je okončao set, iskoristivši drugu brejk loptu, a prethodno su spasili jednu brejk loptu.

Drugi set je počeo sa četiri uzastopna brejka, pa su uslijedila četiri gema u kojima su serviseri bili uspješniji, pa još dva sa brejkovima.

U desetom su Lajović i Tipsarević imali meč loptu – nisu je iskoristili, a protivnici su uspjeli da naprave brejk i smanje na 5:5.

Meč je otišao u taj-brejk, koji je srpski tandem okončao rezultatom 7:5, iskoristivši drugu vezanu meč loptu.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм