Okršaj u Laktašima

Igokea i Crvena Zvezda nekompletni ulaze u duel

  • 11.01.2019. 19:51

Igokea bez najboljeg strijelca Tomislava Zubčića, koji je otišao u Manresu, ali i bez Teja Vilijamsa, kojeg muči povreda. Zato su tu novajlije Marko Luković i Grent Džeret koji su tek stigli, ali će dobiti šansu protiv Beograđana. Lider ABA lige takođe nije u sjajnoj situaciji. Trener Milan Tomić ne može da računa na kapitena Branka Lazića, Moa Fajea, a vjerovatno ni na Cirbesa i Berona. 

"Njihov skor govori koliko su dobri. Igraju sjajno, nemaju poraza u ABA ligi. Protivnike dobijaju u prosjeku sa 20 poena razlike. Kada su raspoloženi to ide na 30, a kada stanu na kočnicu bude deset. Daćemo sve od sebe, žao mi je iskreno što nismo kompletni, ni mi ni oni," rekao je Dragan Nikolić, trener "Igoke".

Nikolić ističe da je Igokea dobila velika pojačanja, ali Lukoviću i Geretu treba vremena da se uhodaju i upoznaju sa ekipom. Dodaje da je zadovoljan dijelom utakmice protiv Budućnosti, ali nada se da se predstava iz drugog poluvremena više neće ponoviti. Otežavajući faktor može da bude atmosfera u dvorani, pošto je za očekivati da će Zvezda imati veću podršku navijača. 

"To može da bude otežavajući faktor. Zato pozivam sve one koji cijene ovo što rade ljudi u Igokei da dođu na utakmicu i pruže nam podršku," dodao je Nikolić.

Marko Luković vjerovatno nije mogao zamisliti bolju priliku za debi. Pune tribine i najbolji tim lige, ali i specifične emocije.

"Znam da Igokea ima trubulentnu sezonu, ali ovo je dobar tim koji može mnogo bolje. Na nama je da zapnemo kao lavovi. Svi znate da sam veliki navijač Partizana, ali me motiviše još više to što Zvezda nema poraza," rekao je Luković.

Utakmica u Laktašima igra se sutra od 17 časova. Interesantno da je Igokea ostvarila više pobjeda protiv Zvezde u gostima nego na domaćem terenu. Posljednjih pet susreta u Laktašima otišlo je na stranu crveno bijelih, a sutra ćemo vidjeti da li se serija nastavlja ili će tim Dragana Nikolića biti prvi koji će skinuti skalp Zvezdi u ABA ligi.

Тагови:
  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм